Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Percheziții în județul Satu Mare. Au fost confiscați mii de litri de alcool

Percheziții și mii de litri de alcool confiscați în județul Satu Mare. Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, a fost reținut.

Ce spune poliția:

,,La data de 25 noiembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu alcool, tutun și țigări, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, faptă prevăzută și pedepsită de art.452 alin.1, lit. h din Legea nr.227/2015.

Astfel, au fost puse în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, în județele Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad și Suceava. Două dintre acestea au vizat societăți comerciale din județul Satu Mare, care au ca și obiect de activitate producerea de alcool etilic.

În urma cercetărilor efectuate și a punerii în executare a mandatelor de percheziție emise, polițiștii au descoperit 9.000 de litri de alcool, 17.050 de lei, 100 de dolari și 150 de euro. Totodată, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 39 de ani, din Vetiș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor și luptătorii serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj, Bihor, Arad și Suceava, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare”.


Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.