Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

Plata cash: Au fost stabilite noile plafoane la plăți în numerar

Guvernul renunță la limitarea plăților cu cash, iar liderii Coaliției de Guvernare au stabilit noile plafoane pentru plăți în numerar.

Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice, cu două excepții. Plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi, au anunțat premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, și liderul PNL, Nicolae Ciucă, marți, 7 noiembrie.

Liderii Coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat, astăzi, că renunță la reducerea plafonului pentru plățile cash, după o ședință în care au analizat propunerea ANAF adoptată deja, și care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 11 noiembrie. Concret, în ceea ce privește încasările și plățile făcute între o persoană fizică și una juridică, plafonul zilnic urma să fie de de 5.000 de lei, potrivit noii legi.

Deputatul Adrian Cozma a depus un proiect pentru eliminarea plafonării plăților cu cash, susținând că fiecare cetățean trebuie să-și folosească banii așa cum dorește. El a prezentat demersul legislativ semnat de deputații și senatorii PNL. ,,Primul ministru Ciolacu trebuie să își ceară scuze românilor pentru acest demers, pentru această măsură abuzivă și trebuie să le mai promită românilor că astfel de abuzuri nu se vor mai repeta”, a spus Adrian Cozma.


Un comentariu

  1. Sefu Răspunde

    Adi, oare atunci la Duty Free cum ai platit tigariile??
    Iti place chasul….aha place..chasul. fraiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.