Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

„Restaurante la țară” – Legea punctelor gastronomice locale a fost adoptată

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale, unde se prepară și se servesc produse alimentare după rețete specifice zonei direct către consumatorul final.

Produsele alimentare din oferta Punctului Gastronomic Local se prepară din materii prime disponibile pe plan local, provenite în principal din producția primară de la nivelul exploatației proprii, de la producători, pescari, vânători, culegători.

Deputatul UDMR de Satu Mare, Loránd Magyar, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, a declarat că legea votată astăzi contribuie la stimularea turismului rural și gastroturismului și servește ca o oportunitate pentru fermieri de a-și vinde produsele.

Înființarea unui Punct Gastronomic Local de către persoanele fizice ce sunt producători locali se realizează în baza atestatului de producător/carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol. Ministerul Agriculturii, prin unitățile subordonate la nivel național, județean sau local, poate să organizeze gratuit cursuri de formare profesională pentru persoanele fizice sau juridice care doresc să înființeze un Punct Gastronomic Local, în limita competențelor stabilite de legislație.

Un comentariu

  1. De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

    Obligatoriu băgați-le la TVA de 30% și impozit pe tot ce mișcă la ei cât mai mare să aveți destui bani să-i împărțiți înainte de alegeri. În loc să ajutați micii întreprinzători în continuu le dați în cap! Și vă mai mirați că se pleacă din țară? În acest moment acele puncte locale vor fi în imposibilitatea de a se aproviziona și atunci a murit totul în fașă. De ce s-a dormitat pe lege 3-4 ani???? Vă bateți joc de oameni și vă mirați că vă înjură?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.