Ultima actualizare: azi, 10:20

Locale

Sătmărean arestat în SUA. Se solicită extrădarea lui

Un sătmărean a fost arestat în Statele Unite ale Americii. Bărbatul a primit, în urmă cu trei ani, o condamnare cu executare după ce fusese prins băut la volan în județul Satu Mare. Însă mandatul de arestare nu a fost pus în executare, întrucât acesta nu a putut fi localizat. Între timp, acesta a fost arestat în SUA, iar acum se solicită extrădarea lui. 

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 21 august 2016, în Negrești-Oaș, sătmăreanul a fost oprit de polițiști, care i-au solicitat să efectueze testarea cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. În data de 24.06.2020, sătmăreanul a fost condamnat la închisoare cu executare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Însă, mandatul de arestare nu a fost pus în executare întrucât condamnatul nu a fost localizat.

Pe 20 iulie 2020, Biroul Național Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională București a comunicat faptul că, așa cum au fost informați de omologii lor din cadrul Biroului Central Interpol Washington, sătmăreanul este în prezent arestat în SUA pentru fapte comise pe teritoriul acestui stat, astfel că solicită verificarea, printr-o încheiere motivată, a îndeplinirii condițiilor prevăzute de lege pentru a se solicita extrădarea.

Sătmăreanul are de executat o pedeapsă de zece luni de închisoare pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.