Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Un sătmărean s-a trezit că deține, fără să știe, un BMW. I s-a cerut să plătească impozitul

Un sătmărean s-a trezit că deține, fără să știe, un BMW. I s-a cerut să plătească impozitul, însă bărbatul s-a dus direct la poliție, unde a sesizat problema.

Potrivit informațiilor PortalSM, sătmăreanul a sesizat poliția cu privire la un impozit pentru un BMW, pe care nu l-a cumpărat sau deținut vreodată. El a aflat că deține autoturismul după ce a mers la Direcția de Taxe și Impozite. În urma cercetărilor, s-a stabilit că în evidențele primăriei figurează faptul că în data de 28.10.2019 acesta a dobândit mașina marca BMW, printr-un contract de vânzare-cumpărare de la un tânăr, în vârstă de 25 de ani.

Sătmăreanul a negat semnarea contractului și a arătat că după ce a aflat despre faptul că are mașina trecută pe numele său, a reușit să ia legătura cu infractorul pe Facebook, unde l-a întrebat despre vehicul. Tânărul, în vârstă de 25 de ani, i-a explicat sătmăreanului că a trecut mașina pe numele lui pentru că îl cunoaște și că vor rezolva problema când va reveni în țară. Întrucât tânărul nu l-a mai căutat, bărbatul a formulat o plângere penală împotriva lui.

Tânărul din Mehedinți s-a ales cu o amendă penală de 5.250 de lei.

 

4 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Dar cum o fi aflat tânărul mehedințean datele personale ale sătmăreanului?
    Dar la D.I.T.L. cine s-a prezentat ca fiind proprietarul sătmărean?
    De ce nu se mai emit și trimit înștințările de plată anuale?
    Cam multe întrebări care își așteaptă răspunsurile….
    Așa ca pentru noi, plătitorii corecți de taxe și impozite la statul român.

  2. Aspi Rina Răspunde

    E obligatoriu sa te prezinti personal la Biroul de Impozite și Taxe cu contractul de vanzare cumparare si actul de identitate pentru a fi luat in evidenta .Cum s-a inscris la Primaria Tasnad acel contract fara ca noul proprietar al autoturismului sa se prezinte personal spre a fi luat in evidenta ????Cred ca trebuiau actionati in judecata si cei de la la Biroul de Impozite și Taxe Tasnad daca l-au inregistrat fara sa se prezinte personal.

  3. altu fără bmw Răspunde

    E foarte simplu. Celui de la finanțele locale care a trecut pe numele tășnădeanului vehicului “achiziționat” trebuie tras direct la răspundere. Dar ca de obicei în țara asta specialii scapă, ei nu greșesc. Va mai veni și povestea că din cauza volumului mare de muncă s-a întâmplat asta. Măi omule care ai făcut prostia asta! Tu nu cunoști legile pe care trebuie să le aplici! Dar pe cât pariu că nu va păți nimic? Aștept totuși surpriza din partea primarului. Că e treabă de autosesizare și de cercetare a cazului. Nu de alta dar oricine poate păți asta. În orice instituție sunt niște reguli interne și sunt niște regulamente de bune practici care trebuiau scrise, învățate, însușite sub semnătură și puse în aplicare de minim 10 ani! Asta în orice instituție publică vorbesc. Repet, aștept surpriza plăcută din partea administrației locale.
    PS. Foarte recent mi-am vândut mașina către un cetățean dintr-un județ vecin. Deci știu cum se procedează. Dacă se respectă legea așa ceva nu se poate întâmpla. Umblii dupăhârtii și aștepți după înmatriculare în județul vecin până te plioctisești. Dar fără aia nu se poate. E greșeală mare din partea funcționarului. Și când te arde la buzunar omul se cam supără, nu?

  4. Vlad Tepes Răspunde

    De acord.
    Cel care a inregistrat la finante un bun impozabil fara sa fie de fata asa zisul proprietar, cu actul de identitate pentru a fi legitimat, ar trebui trimis direct la puscarie, ca invatatura de minte pentru viitor.
    Parchetul se poate autosesiza pe baza informatiilor publice !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.