Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Criminalul care a îngrozit Europa! A omorât un sătmărean și a măcelărit o familie din Spania

Criminalul care a îngrozit Spania și România este Petru Arcan, un bărbat din Republica Moldova care a a ucis cu sânge rece un sătmărean, după care a fugit în Spania, unde a comis o nouă cirmă odioasă.

Chiar în noaptea de Crăciun din anul 2000, Petru Arcan și complicele său, Gabriel O., au atacat o familie din Satu Mare, în propria casă. Patru oameni au fost bătuți, iar unul dintre ei a fost ucis. Victima, care se ocupa cu procurarea de paşapoarte false, îl păcălise pe unul dintre prietenii lui Arcan, iar el a decis să-i dea o lecţie, scriu jurnaliștii de la Libertatea

Arcan e din Republica Moldova şi avea 23 de ani atunci. A aflat de la cel înşelat planul casei, dar şi faptul că victima își ținea cheile de la poartă pe un stâlp de la intrare. După ce au păcălit câinii din curte, aruncându-le crenvurști, Arcan şi Gabriel O. au găsit o uşă neîncuiată și au pătruns în locuință.  La parter dormeau victima şi soţia lui, iar la etaj, socrii acestuia, precizează aceeași sursă.

„Spațiul era slab luminat de la beculețele de pe brad și de la acvariu”, notează procurorii, în rechizitoriu.

Arcan l-a lovit pe bărbat cu o bâtă, până când a văzut că nu mai mișcă. Apoi a dat în soţia acestuia şi în mama ei care, auzind zgomote, a coborât, să vadă ce se întâmplă. Ultimul atacat a fost socrul victimei. Plin de sânge, acesta l-a rugat pe Gabriel O. să-l lase să meargă la baie, ca să se spele. A reuşit să scape din casă și a mers la vecinul său, de unde a sunat la poliție. Când au văzut că el a dispărut, Arcan şi complicele său au rupt-o la fugă.

Au luat cu ei mai multe bijuterii din aur, două telefoane mobile şi banii găsiţi în casă: 7.000 de dolari, 3.000 de mărci, 30.000 de forinți şi un milion de lei.

Arcan a plecat rapid din România și a ajuns în Spania, unde a comis alte crime

Dimineața devreme, pe 20 iunie 2001, Avocatul Arturo Castillo, soția și cele trei fiice dormeau în cabana lor din Pozuelo de Alarcón, în Madrid. Usa de la terasa era deschisa, si în jurul orei patru dimineata, cineva a profitat de ocazie pentru a intra in casa.

Intrusul, Petru Arcan, care locuia ilegal în Spania, și-a uitat brusc dorința de a fura și s-a răzbunat pe acea familie săracă. Intrând în dormitorul matrimonial, a împușcat cuplul, apoi l-a omorât pe Arturo, rupându-i craniul cu un mâner și înjunghiându-l cu o lamă în mod repetat în piept.

Crezând că femeia era moartă, s-a îndreptat spre camerele adolescentelor. Le-a atacat, le-a bătut și a violat-o pe una dintre ele. Apoi, a închis cele două cadavre într-un dulap.

Mama, care supraviețuise împușcăturii, a sunat între timp la serviciile de urgență. Auzind sirenele poliției, Pietro Arcán a fugit… a reușit să scape, dar a fost arestat doar o oră mai târziu.

Psihiatrii au spus despre Arcan, cunoscut drept „Asasinul din Pozuelo”, că este este chipul răului, un om fără empatie, fără sentimente, capabil să se bucure de durerea celorlalți.

Dosarul său de poliție era plin de jaf și atacuri, iar INTERPOLUL îl dorea de mult pentru o presupusă crimă într-un sat din România.

În prezent, Pietro Arcán ispășește o pedeapsă de 75 de ani de închisoare într-o închisoare de înaltă securitate din Palma de Mallorca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.