Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Vremea a făcut ravagii în țară. Turiști blocați din cauza zăpezii, în județul vecin

Vremea a făcut ravagii în țară. A nins puternic la munte, iar salvamontiștii trag semnale de alarmă: turiștii să nu se avânte pe traseele care le-ar putea pune probleme, informează Digi24. Unii dintre ei au rămas blocați în județul vecin, din cauza zăpezii.

Iarna timpurie i-a luat prin surprindere pe turiștii aflați la munte, așa că salvamontiștii îi fac atenți mai ales pe cei care vor să facă trasee montane. Mai mulți turiști au rămas blocați la Padiș, în județul Bihor, din cauza zăpezii.

„Începând de aseară a nins consistent în județul Bihor, inclusiv în zona stațiunii Padiș, iar utilajele de deszăpezire sunt de atunci în teren și curăță zăpada pe drumurile județene. În rest, dacă sunt situații în care cineva este blocat la o anumită cabană, situată la distanță de aceste drumuri, se intervine în mod concret prin ISU sau cu ajutorul primăriei locale. Am păstrat legătura în permanență cu cei care se ocupa de deszăpezire și cu Poliția Rutieră. Stratul de zăpadă este de vreo 25 de cm, toată noaptea s-a îndepărtat zăpada, a și viscolit, ceea ce a îngreunat procesul de deszăpezire, au căzut câțiva copaci în drum, au fost înlăturați și se circulă în condiții de iarnă. Suntem în alertă tot timpul, avem mașini pregătite. materialele antiderapante sunt asigurate, utilajele sunt suficiente. Dacă e cazul pot fi suplimentate. Toate condițiile pentru intervenție sunt asigurate în prezent”, a spus Mircea Mălan, vicepreședinte CJ Bihor.


Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.