Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

AVERTIZARE. Cod galben de vânt puternic și viscol în județul Satu Mare

Cod galben de vânt puternic și viscol în județul Satu Mare. Avertizarea a intrat în vigoare sâmbătă dimineața.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10.00 – 24 decembrie, ora 03.00;

Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70…80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90…100 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20…30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.

2 comentarii

  1. Satmareanul simplu Răspunde

    Chiar si cu aceste avertizari, reportaje la tv, articole in presa, autoritatile vor fi luate prin surprindere si vor interveni dupa ce vor intra cateva masini in santuri, ambulantele nu vor putea ajunge in sate prin zona deluroasa/muntoasa. Dar asta este deja ca o traditie din batrani (cam ca si colindatul 🙂 )

    • e- Răspunde

      Autoritățile veșnic ne asigură că sunt pregătite. Acuma rămâne să vedem la ce sunt pregătite. Și anul trecut la prima zăpadă zdravănă nu ai văzut un utilaj de deszăpezire cu orele nici pe arterele principale. De aici eu înțeleg că pregătirea constă în admirarea calendarului, constatarea că vai e iarnă dar utilaje pregătite și trimise la deszăpezire este ceva subiect tabu, chiar imposibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.