Ultima actualizare: azi, 12:25

Naţionale

Carne de pui contaminată cu Salmonella, retrasă din magazine! Mesajul DSVSA Satu Mare

Alertă alimentară emisă de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care a descoperit produse neconforme scoase la vânzare. Concret, inspectorii au retras din mai multe magazine din țară un lot de sferturi posterioare de pui congelate.

Produsul, despre care ANSVSA a constatat că este contaminat cu Salmonella Enteritidis, a fost retras de pe rafturile magazinelor, iar persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite să nu îl consume.

Conform alertei ANSVSA de rechemare a produsului, emisă pe 4 decembrie, este vorba despre Sferturi posterioare de pui congelate, produse de Cedrob S.A. Numărul lotului este 191/3/23 , iar data expirare trecută pe ambalaj este 10.07.2025.

„ANSVSA ne informează, că societatea DISTRI FRESH INTERNAȚIONAL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului, Sferturi posterioare de pui congelat – Producător –  CEDROB S.A.  cu gramajul de 10,0 Kg, lotul – 191/3/23 și cu data expirării 10.07.2025, datorită contaminării produsului cu SALMONELLA ENTERITIDIS.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, dar este necesar prezentarea bonului fiscal”, transmite DSVSA Satu Mare.

 

11 comentarii

  1. părerea mea Răspunde

    Cumpărați de la supermarket cu încredere! Aici de fapt nu e vina lor, dar totuși. Unde a fost controlul calității și igiena??? Carnea e din Polonia. Noroc că nu se cumpără de oamenii simpli carne ambalată la 10 kg. Întrebarea este oare cât din asta au cumpărat fast-food-urile și oare a fost recuperat tot sau o parte s-a și consumat???

  2. Ion Ion Răspunde

    Ai ramane surprins sa afli că restaurante cu ” ștaif ” din Satu Mare, in care plătești peste 100 lei pe porția de mâncare făcută de mastechefi internaționali, folosesc materie prima de calitate îndoielnică , inclusiv carne de pui produsa in Brazilia , injectată și sărată cu termen de valabilitate de 2 ani !!!!
    Repet.. 2 ani !
    Frumos ambalată cum producătorii Români încă nu fac ce i drept…
    Cu alte cuvinte un rahat ambalat frumos și la preț muuult mai mic decât carnea se pui românească.

    • părerea mea Răspunde

      Aici e vorba de salmonella, adică pe undeva pe linia de producție cineva duce un război surd cu igiena proprie. Adică are alergie acută la săpun. În rest din păcate ai dreptate. Nici ai noștrei nu sunt străini de astfel de mișcări dar sunt un pic mai bine controlați. Vezi că ai uitat de antibioticele grămadă băgate în săracii pui. Că injectează și apă în carne aia e fix zero, că aia măcar nu e toxică.

    • Vasy Răspunde

      Dar ce are daca e injectata si sarata? O lasi in apa la desarat o noapte, o fierbi si dispare serul din injectare. Cred ca ma duc si eu la masterchef.

  3. Ion Ion Răspunde

    Da.. și antibiotice.. așa e.
    Legislația permite. Din ce știu eu , antibiotice se folosesc in prima parte a dezvoltării puiului și în cele 30 zile aprox pana la abatorizare se elimina

    Legislația din România interzice folosirea hormonilor de crestere la puii crescuti la noi , in schimb permite importul produselor care au folosit hormoni de creștere că de exp Brazilia..

    In schimb diverse culturi de Salmonella se găsec pe absolut orice piele de pui… ( nu e o scuză pt ce s-a întâmplat ) dar majoritatea dispar la prepararea termică.
    Puii vin cu salmonella din ferme .. in procesul de abatorizare e greu sa contaminezi tot lotul ..
    Toate abatoarele se dezinfectează la începerea și finalizarea lucrului.
    Un singur abator din RO am auzit ca pulverizează puiul cu o substanță dezinfectanta .. direct pe banda, pt a reduce posibilitatea de contaminare ..

    • părerea mea Răspunde

      Sănătate curată. 🤮🤢 Ca să știi de la mine puii primesc estrogen ca să se umfle la greutate și să fie mai repede abatorizate și aruncate pe piață. Care estrogen cum se mai cheamă? Nu hormon feminin se cheamă? 😮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.