Ultima actualizare: azi, 11:23

Locale

FOTO. Accident în centrul municipiului Satu Mare. Poliția, la fața locului

Accident în centrul municipiului Satu Mare. Evenimentul rutier s-a produs marți seara, 19 decembrie, lângă urcarea spre podul Decebal.

O femeie, în vârstă de 63 de ani, a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni, iar traficul în zonă a fost blocat.

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe bulevardul Transilvania din municipiu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că un conducător auto de 33 de ani, din Satu Mare, ar fi accidentat o femeie de 63 de ani, care s-ar fi aflat în traversarea drumului public.

Din producerea evenimentului, a rezultat rănirea femeii, care a fost transportată la o unitate medicală.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare pentru PortalSM.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Victima se află la Terapie Intensivă, în stare critică, la Spitalul Județean Satu Mare.

14 comentarii

  1. Nha Răspunde

    Este necesara constructia de treceri pentru pietoni suprainaltate in nebunia de azi, altfel multi inainte! Sunt mult mai eficiente decat limitatoarele de viteza si impune respectarea semnificatiei semnului de circulatie. Primaria ar putea sa experimenteze in 2-3 locuri unde se intampla frecvent accidente, daca ar avea vointa. La o simpla cautare pe net una de 8×4 m, modulara , reflectorizanta, din materiale reciclate este cca 30000 lei. Merita o viata de om atat?

    • John Doe Răspunde

      Ai luat in considerare ca este nevoie si de lift pentru persoanele cu dizabilitati sau varstnici?

      La cate accidente se intampla, ar fi nevoie de un examen auto anual (condus in oras zi/noapte).
      + Examinatorii sa nu mai ofere la toate lumea permise pentru 200euro.

      • altu fără bmw Răspunde

        Wrong. Dacă mașinile ar circula pe șine ca și tramvaiele ale noastre veci ar sări și de pe șine. Că așa e românul. E treabă de educație de acasă. Circuli normal și nu faci slalom fără să semnalizezi schimbarea de direcție și atunci vei vedea că poți opri, oricum nu bagi pietonul în spital pentru că la 50 la oră totuși ai timp de frână. Mai ales dacă conduci cum zice codul rutier. Știi tu, chestia aia cu reducerea vitezei în apropierea școlilor sau a trecerilor de pietoni. Cum se face că eu zilnic circul acolo și nu am făcut accidente? Și în cazul meu un copil a coborât acum niște ani de pe coronamentul digului în fugă și a traversat bulevardul Transilvania cu casca pe ureche și fără să se asigure. Dar ca să vezi eu mergeam cu 50 la oră și l-am observat din timp. În kktul ăsta de oraș unde nu sunt distanțe nu știu unde să grăbesc unii între două semafoare? Ce câștigă?

      • altu fără bmw Răspunde

        Încă atâta că zilnic văd unele specimene la volan care chiar nu pricep cum au căpătat permisul. Aici chiar ar trebui lucrat, responsabilizate mai bine toate părțile. Și instructorul, și cel care acordă permisul dar în primul rând viitorul șofer. Iar pe cei care chiar nu se potolesc i-aș trimite două săptămâni obligatoriu să conducă prin țările maghrebiene. Nu în Turcia că aia e nimica față cum se merge prin nordul Africii.

  2. Ok man! Răspunde

    Hai sa învățăm și pietonii sa deschidă ochii la trecere, sa se asigure ca vor trece în siguranță, sa nu se bazeze doar pe faptul ca au prioritate. Săptămânal se întâmplă câte o nenorocire, oare chiar atât de iresponsabili sunt toți pietonii care sunt accidentați? Având în vedere ca este interesul lor sa rămână sănătoși, cred ca instinctul de supraviețuire ar trebui sa primeze!!!

    • Vizionaru Răspunde

      Foarte bine punctat, toată lumea are treaba cu șoferii, corect și aici sunt șoferi și șoferi, dar legea pur și simplu îndeamnă pietonul sa se arunce pe trecere, deoarece doar dacă e deja angajat pe trecere are prioritate ( deci este primul ajuns) . Încercați sa observați un fenomen, pietonul nu numai ca nu se asigura ( deși e viața lui in joc , așa cum bine spunea cel de mai sus) dar pune capul in pământ și pășește pe trecere orice ar fi. Este o lipsa crasa de educație prin care pietonul prefera sa-și riște viața decât sa “cedeze”! Sunt foarte multe cazurile in care un șofer pur și simplu nu te poate observa și nu neaparat din vina lui, nu e mai bine sa fi prevăzător cu viața și integritatea ta decât sa ai dreptate dintr-un scaun cu rotile sau mai rău? Este o chestiune de rațiune și educație nu neaparat de instinct!

      • Pistike Răspunde

        Nu prea cunoști legea, la care faci referire!
        Legea, cel puțin aceea care este în vigoare în țara noastră, spune clar că șoferul nu trebuie să depășească viteza de 30 Km/h în apropierea trecerilor de pietoni, atunci când în zonă se află pietoni care își manifestă intenția de a traversa! Iar când pietonul se angajează în trecere, este obligat să oprească, iar de la 30 Km/h este ușor să oprești, iar în cel mai rău caz, îl lovești, dar pagubele suferite vor fi minore!!

        Înainte de a comenta aiurea, pune mâna pe cartea de legislație auto!

    • Pistike Răspunde

      @OK man!: Pieton poate fi chiar și un biet analfabet cu IQ 45 fără discernământ!!
      Pe de altă parte, conducătorul auto se presupune că a terminat (cel puțin) o școală, este (mai) cult și poate judeca când există o stare de pericol, atât pentru el cât și pentru cei din jur! Are (musai) IQ mai mare și are discernământ!!!
      Primul are tot atâtea drepturi ca și al doilea, iar al doilea nu are absolut nici un drept să-l lipsească pe primul de niciun drept!!
      Nu este vorba de ce câștigă fiecare, ci de a respecta drepturile fiecărui individ!

      DIN PĂCATE, pentru a facilita traficul auto, conducerea urbei noastre a renunțat la semaforizare, în favoarea sensurilor giratorii, ceea ce a dus la creșterea vitezelor de deplasare, dar de suferit au pietonii, pentru care s-au construit doar noi bariere! S-au desființat treceri pentru pietoni, s-a mutat (cel puțin parțial, deocamdată) bicicliștii pe trotuare, se permite parcarea pe trotuare, toate aceste concesii sunt în favoarea conducătorilor auto, în DEFAVOAREA PIETONILOR!!!

  3. Gheorghe Răspunde

    Chiar aici este buba.Pai dacă pietonul nu este atent atunci tu ca deținător de permis trebuie neapărat sa-l calci?De aceea se considera ca cea mai mare vina o ai tu de la volan pentru ca ai făcut scoala de soferi(dacă ai facut-o)ai invatat(dacă ai neuroni)și ai dat un examen fiind și verificat medical.In plus AI OBLIGATIA de a da prioritate pietonului care trece strada pe trecerea PENTRU PIETONI.Daca as putea sa pun aici niște video-uri de pe camera mea de bord ați putea vedea cum se comporta așa-numiții șoferi în satmar.Ai lovit pietonul pe trecere ESTI VINOVAT,ce mai apărea înflorituri!Circulati cu atenție.

  4. Pistike Răspunde

    Nu vreau să intru în polemică cu bizonii care se cred stăpâni pe tot și toate, dar vă împărtășesc propriile mele experiențe:
    Deși conduc de peste 30 de ani, anu am atins măcar un pieton sau biciclist, deși îmi ieșeau și mie în față din te miri ce locuri!
    În scimb, am fost nevoit, de nenumărate ori, să mă feresc din calea șoferilor agresivi!
    Am fost lovit din spate de câteva ori când am oprit să acord prioritate de trecere pietonilor angajați în trecere, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător, sau la culoarea roșie a semaforului – AM REFUZAT înțelegerea amiabilă, AM INSISTAT să mergem la poliție (unde inclusiv polițistul de serviciu a insistat să facem o amiabilă, de lene probabil!), iar de fiecare dată idiotul a rămas cu permisul suspendat pentru minim 30 de zile!
    Cu puțină atenție, din partea ambelor categorii de participanți la trafic, se pot evita asemenea situații!
    Scuze nu au cei care nu acordă prioritate la pietonii care traversează strada pe trecerea de pietoni, este dreptul pietonilor și obligația conducătorilor auto!! Restul sunt motive jalnice și patetice de a se disculpa știind că nu au dreptate!

    • Pistike Răspunde

      ATENȚIE, am frigiderul și congelatorul plin de carne, iar de sărbători merg de-acasă, așa că atenție cu umplutul frigiderului și trimisul la origini 😉
      Sărbători liniștite, și lipsite de evenimente, tuturor!

    • altu fără bmw Răspunde

      Trist este faptul că în cauză este vorba de un șofer pe microbus, deci mă gândesc că este unul profesionist sau semiprofesionist. Iar dacă este așa este pur și simplu imposibil să nu știe că în zona respectivă este o trecere de pietoni mai nașpa. Cam tot ce înseamnă trecere de pietoni pe bulevardul Transilvaniei este aiurea, la oricare poate să-ți sară în față un pieton dintre mașini (zona palatului administrativ) sau din penumbră în cazul de față. Eu circul practic zilnic pe acolo cu treburi. Doresc explicație de la cei care tot caută scuze șoferului cum se poate că eu cu permis din 1994 și circulând zilnic prin zonă nu am lovit nici un pieton, nici aici dar nici în altă parte. Pățania mea cu elevul traversând în fugă am prezentat mai sus, nu repet. Este ceva absolut real. Și nu am avut parte în toată perioada asta decât de tamponări. Astea din cauza unor idioți care nu reușesc să păstreze distanța regulamentară în trafic și se bagă. Apoi după reparații anuale la bara spate (deja cei de la service se amuzau pe seama mea) m-am enervat și am pus un cârlig. Este mai ieftin decât reparația barei spate. În mod foarte interesant de atunci nimeni nu a mai intrat în mine! Și atenție nu sunt unul din ăla care se târăște pe floaster. Am mai spus-o și în alte cazuri. Noi (pietoni și șoferi) de aceea ieșin din casă ca să ajungem din punctul A în punctul B să ne rezolvăm problemele și de preferat întregi, nevătămați. Nu este un concurs, nu este raliu sau altceva.

  5. altu fără bmw Răspunde

    Când ziceam că mașinile sătmărene ar reuși să derapeze chiar și dacă ar circula pe șine la ceva așa ceva m-am gândit. https://obiectiv-sm.ro/2023/12/20/sistemul-kissride-de-la-liceul-german-un-esec-total/ Toate măsurile de fluidizarea traficului sunt în detrimentul locuitorilor deja și degeaba s-a făcut sensul giratoriu de la Burdea că deja sunt și mai ulte mașini în trafic decât la implementare, majoritatea habar nu au cum se circulă într-un sens giratoriu și vinerea asta la ora 5 tot Burdea era blocat. Transportul public e praf și pulbere și mulți de nevoie circulă cu mașina. Numai uitați-vă la mașini. 80% dintre ele au un singur om în ea, șoferul. Între timp este un act de curaj deja să circuli cu bicileta ca să nu mai povestec că din cauza biciliștilor și trotinetiștilor care circulă pe trotuar și a mașinilor parcate aiurea nici pe trotuar nu ești în siguranță! Dar din ce se pare asta nu deranjează pe nimeni. Decidenții care ar putea face ceva toți circulă cu mașina de serviciu cu șofer. În cel mai rău caz bagă un girofar și s-a rezolvat treaba. Pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.