Ultima actualizare: azi, 15:48

Locale

FOTO. Amenzi uriașe după verificările efectuate la balastierele din județul Satu Mare

Amenzi uriașe după verificările efectuate la balastierele din Satu Mare. Comisarii Gărzii de Mediu au verificat opt balastiere din județ și au aplicat sancțiuni de aproape 200.000 de lei. 

,,S-a finalizat controlul tematic la operatori economici care desfășoară activitatea de ”extracție a pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei și a minereurilor, extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului, inclusiv în scopul amenajării iazurilor piscicole ”- cod CAEN 0811, 0812, 0510, 0520, 0710, 0721, 0729”, informează Garda de Mediu Satu Mare.

Urmare a celor 8 amplasamente verificate s-au constatat neconformități la prevederile legale din domeniul protecției mediului pentru care au fost aplicate operatorilor economici vinovați 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 185.000 lei. Totodată, într-una din situații, ce face obiectul legislației penale, s-a transmis spre cercetare și soluționare, organelor abilitate în acest sens.

Pentru neconformitățile constatate au fost impuse 18 măsuri, inclusiv de interzicerea funcționării fără autorizație de mediu pentru activitățile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului, conf. art. 14 din OUG 195/2005, cu modificările la zi.

 

4 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Cei mai mari șpăgari!!!! La lipau sau făcut dezastre naturale !!!! (Chilintan )€)!!! La livada se fac dezastre naturale !!!! (Roșu ) și voi Comiisarii corupți vă faceți ca nu vedeți !!!!! Spor la munca

  2. .... Răspunde

    Niște bandiți

  3. Kuka Răspunde

    Dar oare ce gace AGA Someș-Tisa? Se doarme la ei în birou? Sau se iau șpăgi, la greu??

  4. gicu Răspunde

    la Berindan idem, au deviat cursul Somesului, nimeni nu vede nimic. Toti sunt corupti la maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.