Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

FOTO. Copilul bătut de părinţi trebuie operat. Are piramida nazală fracturată

Copilul bătut de părinţi trebuie operat. Medicii legişti care au evaluat starea de săntătate a copilului de doar 2 ani din Carei, bătut de părinţi în Germania, trebuie operat, după ce s-a constatt că are piramida nazală fracturată.

Prim procurorul Meszaros Robert Sebastian, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei a arătat cum s-a petrecut întregul caz.

“În data de 18 decembrie 2023, la propunerea procurorului, Judecătoria Carei a luat faţă de inculpaţii T.P.G. şi T.A. măsura arestului preventiv pentru o durată de 30 de zile. Cei doi inculpaţi, părinții minorului T.C.A. în vârstă de 2 ani, sunt acuzați de comiterea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului întrucât între lunile mai 2023 – decembrie 2023 au exercitat acțiuni abuzive şi imorale asupra copilului lor, prin acestea punând în primejdie gravă dezvoltarea fizică şi morală a minorului, Actele de agresiune au avut loc la locuinţa acestora din Germania. Din materialul probator administrat până în prezent rezultă că minorul era supus unor tratamente greu de imaginat, el fiind pedepsit pentru că nu mânca cum îi spuneau părinţii, pentru că se murdărea pe el sau lucruri din casă după ce îşi băga mâna în pampers, pentru că nu se juca cu fratele său mai mare, de 3 ani, sau alte asemenea. Pentru faptul că nu îşi asculta părinții, T.C.A. era lovit cu palmele sau cu pumnii, cu papucii, cu cablul unui prelungitor sau cu un băț, era legat cu bandă adezivă la nivelul gurii cu şerveţele în gură sau pus să stea într-un geamantan. Copilul a fost preluat de autorităţile statului în data de 17.12.2023, când părinții au revenit în România. El a fost supus unor investigaţii medicale constatându-se că acesta are multiple leziuni pe corp, unele care au necesitat pentru vindecare 2-5 zile de îngrijiri medicale iar altele 10-14 zile de îngrijiri medicale. De asmenea, leziunile au fost provocate la diferite intervale de timp. Totodată, minorul urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicâle, acesta având piramida nazală fracturată. Cei doi minori ai inculpaților au fost preluaţi de D.G.A S.P.C. – Satu Mare, faţă de aceştia urmând să fie dispuse măsurile corespunzătoare.

Activităţile efectuate au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul 1.P.]. Satu Mare, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție de care se bucură cei doi inculpaţi”, precizează acesta.

 

Părinții din Satu Mare care și-au chinuit copiii în Germania au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, potrivit informațiilor PortalSM.

Cei doi părinți din județul Satu Mare, stabiliți în Germania, care și-au terorizat copilul, în vârstă de numai 2 ani, vor rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile, au decis, luni, judecătorii de la Tribunalul Carei, potrivit informațiilor PortalSM.

Reporterii PortalSM au reușit să obțină o scurtă declarație din partea tatălui. Acesta a dat vina pe soția sa: ,,Nu sunt vinovat cu absolut nimic, întrebați-o pe nevastă-mea de ce face diferențe între copii”, a spus bărbatul.

Potrivit datelor furnizate de IPJ Satu Mare pentru PortalSM, copilul, în vârstă de 2 ani, a fost agresat în repetate rânduri de părinți, în decursul acestui an.

Cei doi soți sunt din județul Satu Mare, dar locuiesc în Germania cu cei doi copii ai lor, în vârstă de 2, respectiv 4 ani. Potrivit surselor PortalSM, aceștia nu și l-ar fi dorit niciodată pe copilul cel mic, motiv pentru care l-ar fi terorizat de câte ori ar fi avut ocazia. Copilul a fost ținut de părinți ore întregi pe dulap, a fost bătut, iar apoi i-au umplut gura cu vată și l-au legat cu bandă adezivă pentru a nu putea face gălăgie. Acestea sunt câteva dintre chinurile la care a fost supus copilul, în vârstă de 2 ani, sub privirile fratelui mai mare, în vârstă de 4 ani.

Copiii au fost preluați de DGASPC în regim de urgență, în asistență maternală, conform legislației și procedurilor de lucru. Dacă bunica îndeplinește condițiile, ulterior evalurăii DGASPC, micuții vor fi dați, în instanță, bunicii din Iași, mama tatălui agresor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.