Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

FOTO/VIDEO. Florisal scoate pe străzi noile utilaje. Investiție de 2 milioane de euro

Florisal scoate pe străzi noile utilaje, iar investiția se ridică la peste două milioane de euro, spun reprezentanții companiei. Aceștia au anunțat că achizițiile de noi utilaje și echipamente vor continua și în perioada următoare.

Prezentarea noilor utilaje Florisal a avut loc luni, 18 decembrie, fiind vorba de primul lot de investiție. Unele dintre utilaje sunt marca Renault, altele sunt Mitsubishi, iar odată cu aceste achiziții vechile tractoare vor dispărea de pe străzile municipiului Satu Mare.

,,Este primul lot de investiție în baza contractului pe care îl avem cu Primăria municipiului Satu Mare pentru salubrizare stradală menajeră și deszăpezire”, a anunțat directorul Florisal, Mihai Apan, care a vorbit și despre eforturile făcute de companie: ,,Este o problemă de aprovizionare a semiconductorilor și a pieselor de schimb. Termenul de livrare pentru o mașină nouă durează până la un an de zile. Noi am reușit să aduce acum o bună parte din investiție. (…) Am făcut eforturi deosebite, a fost o presiune mare pe producător, unele mașini au sosit sâmbătă. Am făcut o investiție de aproximativ 2,2 milioane de euro”.

Reprezentantul companiei a precizat că alte mașini, în valoare de peste un milion și jumătate de euro, urmează să fie livrate: ,,Mașinile sunt cele mai noi. (…) Am găsit utilaje care au putut fi livrate în termen mai scurt, marca Renault cu cutie de viteză automată, am găsit autoutilitare pe care le vom folosi iarna la deszăpezire, vara la ridicarea deșeurilor abandonate și care sunt marca Mitsubishi”, a spus Mihai Apan.

El a mai ținut să precizeze că, odată cu aceste investiții, vechile tractoare vor dispărea de pe străzile municipiului Satu Mare: ,,Vom elimina acele tractoare pe care toată lumea le vedea, dar foarte puțini cunosc motivul pentru care le vedeau. Noi de patru ani suntem în litigiu. (…) Neavând contract, nu puteam să cumpărăm utilaje noi, dar acum este momentul. Veți vedea utilaje noi cu marca Florisal pe ele”, a mai spus Mihai Apan.

Utilajele care ajung greu din cauza crizei din industria auto urmează să fie livrate în perioada următoare: ,,Mașini de gunoi avem deja nouă utilaje din care ați văzut șase și mai urmează să vină, din mașini de ridicat containere au venit două și vor mai veni două, de asemenea vor veni două mașini de măturat stradal, încă două mașini de tip CityCat, de măturătoare, sunt șase autoutilitare care vor asigura deszăpezirea pe străzile înguste și vom mai aduce încă o autoutilitară cu acoperiș pentru eliminarea cadavrelor animaliere de pe drumuri”, a concluzionat reprezentantul Florisal.

SC Florisal SA a câştigat licitaţia pentru salubrizarea municipiului Satu Mare pe următorii 10 ani.

 

5 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Foarte Slabut raportat la cat incaseaza…

  2. Nha Răspunde

    De-aia numai matura strazile? Gaborur, Mileniului, Mihai Viteazu, nu sunt din orasul in miscare?

  3. Varu Răspunde

    Bă romaniurilor nu vă mai plângeți, că la vot n-ați ieșit ați lăsat minoritatea să conducă majoritatea, așa că, ciocul mic amu noi suntem la putere.

  4. Mihaita Piticu' Răspunde

    Haloooo Florisalu???? Cand mai curatati trotuarele din oras? Trotuarul de pe Botizului de langa cimitirul evreiesc ii plin de noroi si sticle.

  5. Satmarean1 Răspunde

    Dacă nu vor fi bine întreținute și spălate aceste masini( ar fi bine sa aibă o spălătorie proprie Florisalul), peste un an nu vom ști nici ce culoare au avut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.