Ultima actualizare: azi, 17:08

Locale

FOTO. Probleme cu un dig din județul Satu Mare. Intervenție de urgență

Probleme cu un dig din județul Satu Mare. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare intervin pentru închiderea unei breșe, produse în corpul digului de pe Valea Maria, în zona localității Giungi, comuna Beltiug.

Lucrarea este una provizorie, utilizând saci cu nisip și utilaje. Urmează ca porțiunea afectată a digului să fie refăcută atunci când condițiile hidrometeorologice vor permite. În momentul actual, nivelul cursului de apă este scăzut, astfel încât nu există riscul producerii unor inundații.

Zona va fi atent monitorizată în continuare.

Cum s-a produs breșa?

Constatările efectuate la fața locului au identificat o galerie sub corpul digului (săpată, cel mai probabil, de bursuci). Apele au intrat în această galerie, producând eroziuni, care au condus la surparea digului, pe o lungime de cinci metri.

Un comentariu

  1. 😮😮😮 Răspunde

    Noroc că la noi nu sunt decât bursuci, mistreți și vidre că dacă erau și marmote care învelesc sus în Alpi ciocolata cu lapte pentru Moșul atunci era nașpa! Întrebarea mea simplă este că cel responsabil cu supravegherea digului (ăla plătit de SGA) ce a păzit? Încă odată se dovedește că instituțiile statului acționează tot timpul tardiv, defazat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.