Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

Noi detalii în cazul părinților agresori. Bunica a depus plângere împotriva lor și vrea să ia copiii

Noi detalii în cazul părinților agresori din Carei. Bunica a depus plângere împotriva lor și vrea să ia copiii, potrivit informațiilor PortalSM.

Concret, la sfârșitul săptămânii trecute, în cursul zilei de joi, potrivit informațiilor PortalSM, mama tatălui agresor, bunica copiilor din Iași, a depus o plângere împotriva celor doi soți din Carei, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a anunțat mai apoi toate autoritățile cu privire la acest caz.

În cursul acestei zile, bunica copiilor a dat declarații la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare și și-a exprimat dorința de a-i lua pe cei mici în grija ei. Urmează să se deschidă o anchetă la DGASPC Iași, după care bunica va afla dacă va putea sau nu să ia copiii.

De asemenea, potrivit informațiilor PortalSM, filmarea în care apare minorul în vârstă de doi ani nu a fost făcută de cei doi părinți agresori, ci de un nepot al bunicii, care a alertat ulterior familia din România.

Totodată, de menționat că fratele mai mare al minorului în vârstă de doi ani are, de fapt, trei ani, și nu patru.

Copilul bătut de părinţi trebuie operat. Are piramida nazală fracturată

Copilul bătut de părinţi trebuie operat. Medicii legişti care au evaluat starea de săntătate a copilului de doar 2 ani din Carei, bătut de părinţi în Germania, trebuie operat, după ce s-a constatat că are piramida nazală fracturată. Prim procurorul Meszaros Robert Sebastian, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei a arătat cum s-a petrecut întregul caz.

“În data de 18 decembrie 2023, la propunerea procurorului, Judecătoria Carei a luat faţă de inculpaţii T.P.G. şi T.A. măsura arestului preventiv pentru o durată de 30 de zile. Cei doi inculpaţi, părinții minorului T.C.A. în vârstă de 2 ani, sunt acuzați de comiterea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului întrucât între lunile mai 2023 – decembrie 2023 au exercitat acțiuni abuzive şi imorale asupra copilului lor, prin acestea punând în primejdie gravă dezvoltarea fizică şi morală a minorului, Actele de agresiune au avut loc la locuinţa acestora din Germania. Din materialul probator administrat până în prezent rezultă că minorul era supus unor tratamente greu de imaginat, el fiind pedepsit pentru că nu mânca cum îi spuneau părinţii, pentru că se murdărea pe el sau lucruri din casă după ce îşi băga mâna în pampers, pentru că nu se juca cu fratele său mai mare, de 3 ani, sau alte asemenea. Pentru faptul că nu îşi asculta părinții, T.C.A. era lovit cu palmele sau cu pumnii, cu papucii, cu cablul unui prelungitor sau cu un băț, era legat cu bandă adezivă la nivelul gurii cu şerveţele în gură sau pus să stea într-un geamantan. Copilul a fost preluat de autorităţile statului în data de 17.12.2023, când părinții au revenit în România. El a fost supus unor investigaţii medicale constatându-se că acesta are multiple leziuni pe corp, unele care au necesitat pentru vindecare 2-5 zile de îngrijiri medicale iar altele 10-14 zile de îngrijiri medicale. De asmenea, leziunile au fost provocate la diferite intervale de timp. Totodată, minorul urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicâle, acesta având piramida nazală fracturată. Cei doi minori ai inculpaților au fost preluaţi de D.G.A S.P.C. – Satu Mare, faţă de aceştia urmând să fie dispuse măsurile corespunzătoare.

Activităţile efectuate au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul 1.P.]. Satu Mare, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție de care se bucură cei doi inculpaţi”, precizează acesta.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.