Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

Maşină de lux spartă la Satu Mare. Au furat 250.000 de lei printr-o metodă nouă!

Maşină de lux spartă la Satu Mare. Un om de afaceri a rămas fără 250.000 de lei după ce maşina acestuia a fost deschisă de către persoane specializate în folosirea unor dispozitive de bruiaj. Potrivit ziare.com, doi hoți români, specializați în spargeri de mașini de lux prin folosirea unor dispozitive de bruiaj, au fost prinși după o serie de percheziții care au avut loc în Arad și Ilfov. Captura celor doi este impresionantă. Ei sunt suspecţi că au spart şi maşina din Satu Mare.

Au reușit să fure bijuterii și bani în valoare de peste 300.000 euro. Toată prada a fost luată din interiorul autoturismelor care aparțineau unor oameni de afaceri din Prahova, Constanța și Satu Mare.

Ancheta a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Prahova.

Polițiștii au plecat pe urmele hoților la începutul lunii octombrie 2023. Atunci un cunoscut om de afaceri prahovean, care deține mai multe magazine de bijuterii, a reclamat la poliție faptul că din autoturismul său, un BMW X6, parcat în parcarea unui mall din sudul municipiului Ploiești, i-a dispărut o importantă cantitate de bijuterii, în valoare de peste 100.000 de euro, dar și bani (5.000 de euro, 1.000 de dolari și 7.000 de lei). Culmea este că afaceristul lăsase în mașină o cutie plină cu bijuterii cu diamante, dar nu toate au fost furate.

Cercetările au relevat faptul că atacul a fost dat de doi bărbați care s-au folosit de dispozitive de bruiaj care au dat peste cap sistemul de închidere centralizată al mașinii. Hoții au păzit momentul în care șoferul a ieșit din mașină și atunci au acționat sistemul de bruiaj. Omul a avut impresia că a activat închiderea centralizată, dar în realitate portierele au rămas deschise, lăsând cale liberă hoților.

Marți, 12 decembrie, au fost organizate percheziții la domiciliile suspecților, în Arad și Ilfov, ocazie cu care au fost descoperite parte din bijuteriile cu diamante furate de la afaceristul prahovean, 17 din cele 21 de piese sustrase. Au fost găsite inclusiv dispozitivele de bruiaj, dar și hainele folosite de hoți în timpul atacului de la Ploiești.

Hoții au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, miercuri 13 decembrie, printr-o decizie al Judecătoriei Ploiești. Ambii sunt recidiviști, fiind cercetați și în alte dosare penale cu fapte similare.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au preluat și dosarele în care se anchetează furturile din Satu Mare și Constanța.

Sursa: ziare.com

Un comentariu

  1. Nha Răspunde

    Desigur ca acu nu se mai tin banii la saltea ci la masina!😂 De-aia voia psdnlmrsrurul sa nu umblam cu cashul dupa noi! Stiau ei ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.