Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

O tânără din Satu Mare a rămas fără un ochi după o petardă. Despăgubiri de 40.000 de euro

O tânără din Satu Mare şi-a pierdut vederea din cauza unei petarde aruncată la întâmplare chiar în centrul oraşului. În cursul acestei săptămâni, Curtea de Apel Oradea a dispus ca aceasta să primească despăgubiri de 40.000 de euro. 

Totul s-a petrecut în noaptea de Revelion, în 2019. Un bărbat a aruncat o petardă spre Cristina, și i-a nimerit ochiul drept. A fost dusă la Urgenţe, dar nu s-a mai putut face nimic.

Bărbatul care a aruncat petarda nu şi-a recunoscut vina, însă un martor a confirmat că este vorba despre el.

Din probatoriul administrat în cauză rezultă că în noaptea de 31.12.2018/01.01.2019, la miezul nopţii, persoana vătămată împreună cu mai multe persoane cu care sărbătorea revelionul la locuinţa martorului a ieşit în stradă pentru a vedea focurile de artificii organizate de primărie. În acelaşi timp, inculpatul a venit împreună cu soţia sa şi copilul la locuinţa cumnatului său situată pe aceeași stradă. După ce parcat maşina, a coborât şi l-a salutat pe martorul X (coleg de serviciu cu inculpatul şi care făcea parte din grupul persoanei vătămate), iar apoi a aprins petarde pe care le-a aruncat pe stradă în zona în care se afla persoana vătămată. După ce a aruncat prima petardă care l-a lovit în umăr pe soţul persoanei vătămate, martorul, dar fără să-l rănească, i s-a atras atenţia că ar putea accidenta grav pe cineva, cerându-i să se oprească. Cu toate acestea, inculpatul a aruncat şi a doua petardă în aceeaşi direcţie şi aceasta a lovit-o pe persoana vătămată în ochiul drept. Victima s-a deplasat la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale. În urma actului de agresiune, persoana vătămată a rămas cu o infirmitate fizică permanentă constând în pierderea funcţională ireversibilă a ochiului drept”, se mai arată în dosar.

Bărbatul vinovat are 39 ani, este căsătorit, şi a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare şi plata unor despăgubiri de 40.000 de euro.

3 comentarii

  1. farcau Răspunde

    40000 euro pt un ochi ?????? o tara de reterdati mental .

  2. vlad Răspunde

    Retardat esti tu daca crezi ca este o suma prea mare avand in vedere ca femeia a ramas mutilata pe viata. Trebuia gibonul bagat si cativa ani la inchisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.