Ultima actualizare: azi, 20:55

Naţionale

Salvare miraculoasă! Un bărbat a fost scos în viață după ce a stat opt ore sub pământ

Salvare miraculoasă la Suceava, unde un bărbat, în vârstă de 30 de ani, înghițit de un mal de pământ, a fost scos în viață de pompieri, după opt ore.

Incidentul a avut loc în timp ce trei bărbați lucrau la o fântână din localitatea Pojorâta. La un moment dat, pământul s-a surpat și tânărul a fost prins. La fața locului au sosit imediat mai multe echipaje de pompieri, ambulanțe și SMURD, dar și două excavatoare. Victima a fost găsită, în viață, acoperită de un strat de piatră. A fost preluată de o ambulanță SMURD și dusă de urgență la spitalul din Suceava.

Mesajul transmis de ISU Suceava:

“𝗗𝘂𝗺𝗻𝗲𝘇𝗲𝘂 𝗻𝘂 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗲𝗮𝘇ă 𝗰𝘂𝗺 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗲𝗺 𝗻𝗼𝗶…”
𝟴 𝗺𝗲𝘁𝗿𝗶
Cam atât de adâncă era fântâna, undeva, la Pojorâta. Cei trei lucrători trebuiau să o curețe.
Din păcate, unul dintre ei, care se afla în interior, jos, de tot, nu a mai reușit să iasă. Chiar de la buză, un mal de pietre și pământ s-a surpat peste el.
𝗦𝗮𝗹𝘃𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶
Desfășurare de forțe impresionantă – forțe și mijloace, accesorii și salvatori – toate pregătite să-l găsească pe tânărul muncitor, de doar 30 de ani.
Două buldoexcavatoare au săpat și au eliberat zona, până pe la 3-4 metri adâncime. Apoi, cu cazma și târnăcop, salvatorii au început munca de Sisif…
𝗗𝗲 𝗹𝗮 𝗮𝗴𝗼𝗻𝗶𝗲 𝗹𝗮 𝗲𝘅𝘁𝗮𝘇
Ore întregi, uzi în spate, cu speranțe care se risipeau odată cu timpul care se scurgea. Au scos deja 4 metri de piatră și… timp de peste 400 de minute, nimic… Dar, deodată:
– Ajutor! Ajutor! se auzi un glas slab de sub pământ.
– Doamne! S-aude! E viu! Cruci făcute-n grabă de salvatori…
– Dumnezeu nu lucrează cum credem noi! se minună Costel, șeful gărzii de intervenție. Hai! Mai avem cam un metru de piatră până la el. Să-i dăm bătaie, dar cu grijă!
𝟴 𝗼𝗿𝗲
Cum e oare să stai 8 ore sub pământ? Nu știm, dar poate tânărul salvat ne va povesti, într-o zi, cumpăna prin care a trecut… Nouă și nepoților săi… Pentru că Dumnezeu, prin îngerii săi salvatori, i-a dăruit această șansă.
Deocamdată, îi urăm sănătate și să se facă bine cât mai repede!
Iar colegilor noștri, le spunem: Jos pălăria!
Felicitări forțelor care au intervenit – pompieri militari, cadre medicale, lucrători ai CLSU Pojorâta, polițiști, dar și tuturor celor care s-au rugat pentru viața acestui tânăr. Pentru că, se pare că Dumnezeu are alte planuri pentru el…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.