Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Sătmăreni arestați după ce au înșelat mai multe persoane. Îi lăsau pe oameni fără case

Sătmăreni arestați după ce au înșelat mai multe persoane, iar oamenii își pierdeau casele. Polițiștii au efectuat mai multe percheziții, iar cinci indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore.

Ce spune poliția:

,,La data de 5 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, au organizat și desfășurat o acțiune, într-un dosar penal în care cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, complicitate la fals privind identitatea, participație improprie sub forma instigării la fals intelectual, instigare la fals privind identitatea, instigare la participație improprie la fals intelectual.

Astfel, au fost puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Satu Mare, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente. Totodată, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 66 de ani, toți din Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, s-a reținut faptul că, în perioada iunie-noiembrie, cei cinci bărbați ar fi profitat de naivitatea mai multor persoane și, sub diverse pretexte, ar fi pretins și primit actele de dobândire a unor imobile, precum și acte de identitate. Ulterior, o persoană cu o fizionomie asemănătoare victimei s-ar fi prezentat în cadrul unui birou notarial, în vederea întocmirii unei procuri speciale de vânzare a imobilelor. Prejudiciul potențial este estimat la 300.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Satu Mare. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.


Sursa: IPJ Satu Mare

5 comentarii

  1. Aspi Rina Răspunde

    De ce nu dati numele gunoaielor ??!!

  2. Ghita Răspunde

    Este un rahat din asta si pe str Anghel Salighni, un țigan impuțit cu numere la masini cu ART.
    Fix asta facea.

    • Bia Răspunde

      Cred ca vorbești de Vadasz Arthur
      Care are peste 130 de mașini înmatriculare în 3 ani pe șmenurile lor
      Și nu sunt probe

  3. Varu Răspunde

    Ăla are bani,și va scapă, așa cu a scăpat frățești Miki pentru omor.Chamatarii se numesc Boogdaaan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.