Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Ciclon polar peste România. ANM anunță temperaturi de -15 grade Celsius!

Un ciclon polar urmează să lovească România, iar meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben și anunță temperaturi de minus 15 grade Celsius.

Răcirea se va resimți abia începând de duminică, întâi în jumătatea nordică. După care, debutul noii săptămâni, din 8 ianuarie, și în partea de sud a țării, astfel încât în toată țara vom consemna minime foarte coborâte iar maxime negative”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Răcirea va avea loc din cauza unui ciclon care a lovit deja vestul și centrul Europei. A fost emis cod roșu de inundații în Franța, Cehia, Luxemburg și Olanda. De asemenea, au fost emise avertizări meteo de vânt și cantități mari de precipitații în Germania. Periferia ciclonului va afecta și țara noastră, cu vânt puternic și viscol la munte, dar și cantități mari de precipitații în vest și nord-vest.

,,De duminică seara o să consemnăm o schimbare în ceea ce privește și regimul de temperaturi, pentru că în jumătatea nordică maximele vor fi unele foarte coborâte, cel mult 3…4 grade Celsius. Doar local, în sud-est, vom mai consemna maxime de 10…11 grade, însă săptămâna care începe din 8 ianuarie va debuta cu o răcire semnificativă în toată țara. Vorbim de maxime negative, de -3…-4 grade, iar minimele pe parcursul nopților, mai ales la începutul săptămânii, vor fi foarte coborâte, în depresiuni sub -10, posibil chiar -15 grade Celsius, dar și în zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, posibil minime de sub -10 grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.