Ultima actualizare: ieri, 19:37

Externe

Fetiță româncă (5 ani) găsită rătăcind pe străzi, în Italia. A fost dată afară din casă

O fetiță română, în vârstă de 5 ani, a fost găsită în Italia rătăcind pe străzi, după ce a fost dată afară din casă de Anul Nou. Fetița de 5 ani a fost găsită rătăcind singură pe Strada Statale Domiziana, fără o mamă care să-i arate drumul, relatează presa italiană, potrivit știridiaspora.ro.

Vestea a fost transmisă de deputatul Francesco Emilio Borrelli. Potrivit unei reconstituiri inițiale, micuța a fost observată de un barman, care a alertat imediat o patrulă de poliție. Micuța, de origine română, a fost încredințată serviciilor sociale. „Este o poveste atroce”, a explicat deputatul Borrelli.

,,Poliția care a venit de urgență m-a asigurat că fetița este în siguranță în mâinile lor și că un magistrat a demarat deja toate procedurile de activare a serviciilor sociale, de urmărire a părinților și de a reconstitui cele întâmplate. Noi am venit din nou la barul unde oamenii au sărit imediat să o ajute pe micuță, nu au ezitat nici o clipă. Vrem să-i felicităm. Serviciile sociale s-au ocupat onorabil de tot ce a trebuit. Fetița a fost dată afară din casă și abandonată pe stradă. Este o poveste care este verificată acum suplimentar de poliție, dar care a fost spusă chiar de fetiță. Este ceva de o gravitate fără precedent. Este clar că o fetiță abandonată pe un drum este de neconceput în 2024, indiferent care ar fi motivul. Este absurd și rușinos să se întâmple așa ceva. Din fericire, a fost o acțiune de solidaritate din partea tuturor care au sărit în ajutorul fetiței”, a mai spus Borelli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.