Ultima actualizare: ieri, 20:40

Locale

FOTO. Acoperișul unei case din județul Satu Mare, distrus de un incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost alertat, în jurul orei 14.00, să intervină la lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Ardud. La fața locului au intervenit cadrele militare ale Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă fiind solicitat în sprijin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ardud.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului cu posibilitatea de extindere la acoperișul casei învecinate aflată în imediata apropiere. Pompierii au reușit limitarea propagării flăcărilor, salvând astfel  ambele case de locuit.

În urma evenimentului s-a degradat acoperișul și terasa proprietății pe o suprafață de 150m², fiind stabilită ca și cauză de producere a incendiului: scurtcircuit electric la un cablu electric neizolat corespunzător.

Recomandările pompierilor pentru înlăturarea riscului de incendiu produs datorită unui scurtcircuit electric:

  • Efectuați verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
  • Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;
  • Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu;
  • Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.