Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO. Purcelușa vedetă din Satu Mare. Are căsuță de lux, cont pe Instagram și se uită la filme

Purcelușa vedetă din Satu Mare. A fost salvată de o tânără, iar acum are 120 de kilograme, trăiește într-o căsuță de lux și are cont pe Instagram, titrează gândul.ro.

Andra, o tânără originară din Satu Mare, a găsit-o pe un câmp pe purcelușa care avea pe atunci doar două zile și 250 de grame, informează gândul.ro. A luat-o acasă, s-a documentat în ceea ce privește creșterea porcilor vietnamezi, iar după ce i-a salvat viața a devenit animalul său de companie. Luna cântărește acum 120 de kilograme și, deși este deja un porc în toată firea, stăpâna ei o tratează tot ca pe un bebeluș.

Mare iubitoare de animale, Andra Horotan (26 de ani), o tânără din Satu Mare, nu a ezitat nicio clipă să încerce să-i salveze viața purcelușei vietnameze în ziua în care a găsit-o pe un câmp, în urmă cu trei ani. ,,Avea doar 250 de grame, era proaspăt născută, era atât de mică, încât nici nu mi-am dat seama la început dacă este iepure sau porc. Am dus-o la medicul veterinar, dar nu i-au dat multe șanse. Era prea mică, iar eu nu aveam cunoștințe multe legate de porci”, a povestit, pentru Gândul, proprietara purcelușei.

Trăiește într-o căsuță de lux, se uită la filme și are cont pe Instagram

Chiar dacă petrece timp în locuința familiei care o crește, Luna are și ea propria căsuță. Este mai degrabă reședința ei de iarnă. ,,De un an, am mutat-o afară iarna. Nu era OK să iasă mereu de la căldură la frig. Tatăl meu, care o iubește mai ceva ca mine, i-a făcut această căsuță, unde are calorifer, covoraș, geam, un bec cu senzori, ca atunci când iese din căsuță noaptea să-și facă nevoile să vadă. Îi este frică noaptea dacă nu vede”, a spus Andra Horotan.

Purcelușa a câștigat repede simpatia familiei sale adoptive, dând dovadă că știe să se poarte așa cum se cuvine într-o casă și să convingă că locul ei nu este într-un coteț.

,,Era mică, drăgălașă și avea bune maniere. Fără să o învățăm noi, nu voia să-și facă nevoile nici măcar într-o cutie, se cerea afară. Am rămas surprinși. Am prins drag de ea, iar, după ce a crescut un pic, am realizat că și porcii aleargă la fel ca și câinii și se joacă la fel ca mâțele. S-a format o conexiune între mine și purcelușa Luna. Dacă mi-ar fi spus cineva că o să stau cu un porc în pat să mă uit la Netflix, nu aș fi crezut”, a mărturisit proprietara Lunei.

Luna are și conturi pe rețelele sociale, unde se bucură de mare succes. De exemplu, pe contul său de Instagram luna_the_piglet are peste 1.000 de urmăritori. Unul dintre videoclipurile postate cu ea pe contul de TikTok al stăpânei sale, andrapilot, a strâns 2 milioane de vizualizări, Luna având admiratori din toate colțurile lumii.


Sursa: gândul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.