Ultima actualizare: ieri, 22:09

Locale

FOTO. Elevii chiulangii din Satu Mare, ”vânați” de polițiști. Mai mulți elevi prinși în flagrant

Elevii chiulangii din Satu Mare, ”vânați” de polițiști. Mai mulți elevi au fost prinși în flagrant.

Ce spune poliția:

,,Lucrătorii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică – Compartiment Proximitate, Poliția Municipiului Carei, Poliția Orașului Negrești-Oaș și Poliția Orașului Tășnad, au acționat în baza unui plan comun de acțiune intitulat sugestiv Ziua “A”, privind prevenirea și combaterea absenteismului școlar în zona unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, la data de 23 ianuarie, polițiștii sătmăreni au acționat în scopul asigurării unui climat de siguranță publică în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar din județ, precum și pentru prevenirea și combaterea absenteismului și abandonului școlar.

În urma acestor acțiuni, au fost verificate 30 de unități de alimentație publică, unde au fost depistați 84 de elevi care absentau de la orele de curs. Cu această ocazie au fost abordate teme privind comportamentul acestora în școală și în societate, importanța orelor de curs, prevenirea consumului de tutun și alcool, precum și respectarea reglementărilor școlare, pentru ca aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni.

Au fost informați directorii unităților de învățământ ai căror elevi au fost depistați, în vederea luării măsurilor care se impun, conform regulamentelor școlare. Administratorilor și angajaților unităților verificate le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce privește servirea minorilor cu alcool și țigări, dar și a prevederilor Legii nr. 61/1991 R., pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”.


Sursa: IPJ Satu Mare

3 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Milițieni! ați devenit îngrijitori de copiii?

  2. 1234 Răspunde

    Din chiulangii aistea se fac politisti.

  3. pavel Răspunde

    Se vede ca nu esti parinte,sau cel putin unul responsabil…Eu ca parinte il trimit la scoala sa invete nu sa bata bulevardul si cafenelele…Daca se intampla un scandal,o nenorocire cine e de vina?Pe urma schimbati foaia ca vezi Doamne Politia ce pazeste? Asa ai umblat si tu varule dupa ce ai ajuns din urma trenul la numarul de clase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.