Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Urmează o nouă ediție a concursului de tăiat porci, organizat de UDMR Satu Mare

Anul acesta, UDMR Satu Mare organizează pentru a 11-a oară concursul de tăiat porci, iar la această ediție s-au înscris 39 de echipe. Pe parcursul celor unsprezece ani a existat o singură ocazie în care mai multe echipe și-au testat aptitudinile, a prezentat, luni, Nagy Szabolcs, președintele executiv al UDMR Satu Mare și Pataki Csaba, președintele UDMR județul Satu Mare.

Luni, la sediul UDMR din Satu Mare, a fost prezent câte un reprezentant din fiecare echipă. La întâlnire au fost prezentate cele mai importante informații legate de concurs. Anul acesta, competiția este organizată în Căpleni, pe 3 februarie.

Viceprimarul din Căpleni, Csizmár Antal Tamás, a declarat: ,,Echipele vor fi așteptate într-o zonă păzită, cu apă și electricitate, în locația din Căpleni, denumită de localnici „Cuba”. Drumul care duce acolo va fi marcat cu indicatoare, astfel încât oricine îl poate găsi cu ușurință. Evenimentul începe la ora 8.00 dimineața, iar în prima rundă, în ordinea stabilită în prealabil în timpul întâlnirii, echipele primesc porcul cu greutatea necesară. Apoi, după ce animalele sunt sacrificate, începe procesarea. Localnicii sunt atenți și la standardele UE, în consecință, colectarea deșeurilor se va face selectiv. Echipele își pot ocupa locurile cu o zi înainte și pot pune la fața locului proviziile necesare”.

István Tasnádi, principalul organizator al evenimentului, a adăugat: ,,Echipele vor lucra cu porci cu greutatea de 110 și 130 de kilograme, conform cerințelor lor. Echipele provin din următoarele localități: Dobra, Ghirișa, Ardud, Odoreu, Viile Satu Mare, Căuaș, Andrid, Bogdand, Hodod, Livada, Negrești-Oaș, Urziceni, Căpleni, Cămin, Foieni, Carei, Cehăluț, Lazuri, Bercu, Nisipeni, Porumbești, Halmeu, Satu Mare – UDMR Satu Mare și echipa Szatmári Vadkanok, Foieni, Ciumești, Culciu, Tiream, Botiz, Tășnad, Săcășeni, Agriș, Micula, Turulung. La eveniment vor participa și Fermierii Satu Mare și echipa Organizației de Tineret Satu Mare”.

La fața locului se efectuează și teste obligatorii de trichineloză.

27 comentarii

  1. Calin Culcean Răspunde

    Prezent!

  2. Beny Kira Răspunde

    Palinca este?

  3. Altu Răspunde

    Au destui prin partid, dacă nu ajung, pot lua și de la aliații lor ,ciuma roșie.

  4. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Majoritatea au taiat porcul ….. de pe lista. Mai bine la asta s-ar gandi si nu la team building de asta de campanie pentru prostirea p@limii ca asta nu ajuta pe ceilalti. Praf in ochi ca ce rezulta impart la cei nevoiasi. Asta daca e adevarat ca ma indoiesc si de asta. Sau au ei clientii lor abonati de dinainte? Ca deja nu va mai crede mai nimeni decat cei care vor sa fie orbi.

  5. Dan Răspunde

    Protectia animalelor ? Starea emotionala a porcilor care vor fi sacrificati de catre personal super calificat ?! Au avut jucarii in tarc acesti porci ? Conform normelor europene in franta cica se dau amenzi daca porcii nu cresc cu jucarii ….

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Da’ pe acolea porcii nici nu văd cerul liber. Normal că se plictisesc. Să nu uitați să testați porcii de PPA, gripa aviară, boala vacii nebune sau ce mai vreți. Asta pentru siguranță. Se recomandă să se testeze și personalul că cică e periculos, transmisibil. Nu se știe niciodată. Așa că luați cu voi multe pistoale de asomare.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Recomand ca înainte de sacrificare porcul să fie intervievat, să dea declarație pe proprie răspundere și dacă e ceva dubios pus și la detectorul de minciuni. 😉

  6. Satmarean Răspunde

    Care porci ? Ce rasa ?Pentru ce un asemena ;; spectacol “?

  7. xpert86 Răspunde

    Mai bine să moară 🐷 porcii lor decât ai noștri!🤣🤣🤣🤣

  8. xpert86 Răspunde

    Pupincuristii PSD-ului o sa aiba grija sa le trimita niste kustiulau la Govor și gașca lui de loseri!🤣🤣🤣🤣

  9. Varu Răspunde

    Bă eu sunt Român! da o să mă duc la Căpleni

  10. Varu Răspunde

    Și o să fie multe unguroaice ! Care sunt UDE- mereu

  11. H&R Răspunde

    Porcii sunt vaccinați contra covid?

  12. Ionuț Răspunde

    Sper că este și Adrian Cozma invitat,nu de alta da și el este țăran autentic care a muls vaca, dacă nu îl invită macar să îi trimită custulou frumos împachetat cu semnăturile lui Govor și Gabor & Csabi!:))))

    • Ilie Răspunde

      Nu te mai lua de Cozma (mă măgarule) că e singurul președinte de partid patriot din toată flegma asta politică sătmăreană. Este singurul care nu a trădat interesul național. Și mai terminați cu poveștile cu scufița roșie și cu UDMR-ul care dorește o Românie unită, independentă si suverană. Băi ești prost?!

      • Ionuț Răspunde

        … băi ești nebun, 4 stai jos ești prost!:)))….tura viitoare 2028, poate să își dorească ce vrea el, deja s-a strigat bingo pe 2024, iar patriotului Cozma nu i-a ieșit nici un număr câștigător !!!:))))

      • @bili Ilie Răspunde

        Am citit comentariul tău și vrea să-ți zic că așa de dimineața you make my day. 😵😮🤣😆🙃 Așa de departe ești de adevăr că nici habar nu ai de asta.

        • Ilie Răspunde

          Happy for making your day. If you want the same for your ass, call me!!!😂🤣😁

          • @bili Ilie

            Trebuia să demonstrezi neapărat la toți că degeaba ai buletin de oraș tot țăran ai rămas? No bine, să știi că nu trebuia. Știam asta. Îți doresc să-l votezi pe Cozma cât mai înflăcărat. Nu de alta dar meriți să pici pe față fraierule. Îți transmit o oliță plină cu de toate pe capul tău. Vă asortați.

  13. Vizionaru Răspunde

    Gabore după ce tai toți porcii din UDMR deschizi și parcul central? Sau îl ți închis pt campanie electorală, aia cu întârzierile datorită modificării carosabilului nici Masculică nu o mai crede!

  14. Varu Răspunde

    Pot să participe și romaniurile?

    • vasile belbe Răspunde

      sovin iredentisti ca tine …CATEGORIC NU !!!!

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      La tine trebe si dovada ca ai absolvit gradinita macar si certificatul verde pentru ca te-ai vaccinat impotriva propriei tale prostii munumentale si contagioase. Oricine poate merge. Crezi ca nu te vor servi? Cat de prost trebuie sa fii ca sa crezi astfel de ineptii? Doar ca vezi ca majoritar vor fi maghiari si cum nu este eveniment oficial sa nu te astepti ca se va vorbi romaneste. Si nici sa nu tipi ca primarii care vor fi prezenti din alte localitati de ce nu taie porcul la costum, cravata si tricolorul peste. Dar daca vei cere ceva (cand este gata) sigur vei fi servit. Numai unii pot crede asta care sunt spalati pe creier. Drept nici nu se vor bucura 100% de tine dar nici nu o sa te dea afara. De fapt se bucura cand vin si altii si constata ca acolo nu se mananca romani pe paine prajita.
      PS. Eu tot ma gandesc oare alte comunitati sau organizatii de ce nu fac astfel de team buildinguri. Mai discuta , se intalnesc si mai schimba poate niste idei in format mai putin formalizat. Dupa un pahar-doua de vorba. In loc sa te ocupe ca ungurii iarasi fac ceva ceilalti oare de ce nu fac??? No la asta sa te gandesti adanc.

  15. Varu Răspunde

    S-au trebuie legitimație?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.