Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

VIDEO. Pericol pe autostradă, în Ungaria. Doi români s-au ales cu amendă uriașă: ,,Piramida groazei!”

Doi români s-au ales cu amendă uriașă, după ce au fost surprinși cu un transport periculos pe o autostradă din Ungaria. ,,E piramida groazei”, au transmis autoritățile din țara vecină.

Șoferul și proprietarul unei furgonete înmatriculate în România care a circulat pe autostrada M5 din Ungaria cu o suprasarcină care a depășit două tone au primit o amendă de peste 1,5 milioane de forinți (4000 de euro), a transmis Administrația Națională Fiscală și Vamală (NAV), vineri, către agenția ungară de presă MTI.

Potrivit comunicatului, inspectorii fiscali făceau verificări pe drumurile publice din comitatul Bács-Kiskun atunci când au observat ansamblul de vehicule înmatriculate în România. Furgoneta trăgea o remorcă, pe care era transportată o dubiță cu platformă, iar pe platforma dubiţei se afla și un autoturism. În timpul controlului s-a confirmat suspiciunea că autovehicul circula cu o suprasarcină de peste două tone, în plus, autovehiculul nu dispunea nici de tahograf, se mai precizează în comunicat.

NAV a relatat că în urma înăspririi legislației, de la 1 septembrie 2023 încoace, autoritățile pot aplica și amenzi de peste 1,5 milioane de forinți (aprox. 3900 de euro) pentru autovehiculele care circulă cu suprasarcină sau cu gabarit depăşit. Aceste autovehiculele reacţionează imprevizibil în timpul impacturilor fizice bruşte, ceea ce pune în pericol nu numai şoferul, ci şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

5 comentarii

  1. g.h. Răspunde

    La pușcărie cu ei. Și încă ne mirăm că Europa ne ne vrea în Schengen.

  2. Pedal-Gogu Răspunde

    Foarte mică e amenda!10 curse din astea si au si amortizat cei 3900. Ar fi trebuit sa le deie 10.000 de euro amendă!

  3. S Răspunde

    In general acesti soferi carausi nu tin cont de nici o regula de circulatie, sunt faimoase cele cu numere de SV. Singura lor regula e ca trebuie sa te depaseasca, oricand, oriunde,oricum. Imi aamintesc de viermisorii pe care-i folosesc la pescuit si aceia se tot baga.

  4. Satmarean1 Răspunde

    Mica amenda. Cel putin 10000 euro si confiscate cele trei masini.

  5. 123456789 Răspunde

    Fratii nostri din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.