Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

VIDEO. Vasile Lucaciu, comemorat la 172 de ani de la nașterea sa. Cozma: Să-l promovăm și să-l cinstim!

Vasile Lucaciu a fost comemorat în județul Satu Mare, la 172 de ani de la nașterea sa. Evenimentul a avut loc în Apa, la monumentul dedicat ,,Leului de la Șișești”, amplasat în curtea casei memoriale. Mai apoi, la căminul cultural din localitate, elevii au prezentat un program artistic dedicat eroului național.

În discursul său, deputatul Adrian Cozma a vorbit despre proiectul de lege prin care Vasile Lucaciu a fost declarat erou al națiunii române și a precizat că pe viitor, acest eveniment trebuie să reprezinte o adevărată sărbătoare pentru întreg județul Satu Mare.

,,Mă bucur că am putut să fiu unul dintre inițiatorii Legii numărul 77 din 2022 care a statuat ca Vasile Lucaciu să fie declarat erou al națiunii române. Este doar un pas spre ceea ce reprezintă cu adevărat istoria noastră și să dăm cezarului ce e al cezarului. Vasile Lucaciu ne face mândri pe fiecare dintre noi, pe noi sătmărenii. (…) Trebuie să ne gândim ca în viitor această sărbătoare din Apa să fie nu doar aici, în această localitate, trebuie să fie o sărbătoare a județului, pentru că mai mare erou pentru județul Satu Mare deocamdată nu s-a născut și de aceea merită să-l promovăm și să-l cinstim”, a transmis Adrian Cozma.

8 comentarii

  1. Berila Răspunde

    Du-l acasă, paratrăsnet ce ești, și pupă-i moaștele până te termini

  2. Vasy Răspunde

    Auzi ce idee, ca e initiatorul legii …gata nu mai pot sa citesc ca n-am o lamaie si ma ia cu greata si scarba.

  3. c-block Răspunde

    Leul de la Șișești nu are nici o treabă cu liberalismul că era membru marcant al partidului național. Chiar era la cuțite cu Brătienii et comp. Să vii peste 100 de ani și să te folosești de imaginea lui ne arată cât de puțină istorie contemporană se cunoaște în țara asta și aia foarte distorsionată. Și de aici vin toate ca și exemplul de față. De omul ăsta stimabilule toată clasa politică și-a bătut joc și a fost mazilit politic în 1921 imediat după Unire! Un sfat. Nu te urca pe cadavre. Sau urmează să te folosești în curând și de imaginea Seniorului???? Oare știi la cine mă refer, purtător vremelnic al titlului de deputat??? 😵😵😵😪 Că nu ai prin zonă niciun liberal de a cărui imagine istorică să te folosești nu este vina mea. Este calitatea lor de care nu te poți descotorosi nici în momentul de față. Numai uită-te pe rând cine se perindă pe la conducere.

    • Kuka Răspunde

      Stai liniștit, ăstuia poți să-i spui, nu-i capabil să priceapă!
      Păi nu el a făcut tam-tam și cu Iuliu Maniu, tot un țărănist, când ei (peneleii) se pupă-n bot cu urmașii comuniștilor torționari, ciuma roșie, psd?

      • c-block Răspunde

        @Kuka. Știu bine dar nu pot să nu remarc. Numai că dacă tu p@litician așa pe persoană fizică (vorba lui Vanghelie) îți permiți să-ți distorsionezi propria istorie atunci te rog nu te supăra când alții nici măcar nu ți-l respectă. Că în cazul de față manipulezi la greu niște aspecte. Și nu-i așa că tocmai tu, p@litician dai exemplul cel mai prost posibil! Oare cât a avut la istorie? Am așa o idee aproximativă.😯😪

  4. Catalin Răspunde

    Ținând cont ca Adrian Cozma își are obârșia într-o familie de origine maghiară după mama oare ce-l face să se pretindă atât de mare patriot român? N-are simțul ridicolului?

    • 😉😉😉 Răspunde

      Băiatul în ultima vreme trăiește periculos. Că dacă sare calul e posibil să nu capete în weekend túróslaska🤔😵😉.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.