Ultima actualizare: azi, 18:28

Locale

Alegeri comasate! Alianță electorală PSD-PNL la europarlamentare; La locale este posibilă alianţă

Liderii PSD și PNL au decis, miercuri dimineață, într-o ședință a coaliției de guvernare, strategia comună pentru alegeri, anunţă Digi 24. Un anunț oficial ar urma să fie făcut după ședințele din cele două partide, care vor avea loc în această după-masă.

Potrivit unor surse politice, alegerile locale vor fi comasate cu cele europaralamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida la europarlamentare pe liste comune. Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal.

În ceea ce privește localele, se poate negocia astfel încât un partid să câștige președinția Consiliului Județean, celălalt partid să obțină primăria reședință de județ. Și alegerile prezidențiale vor fi mutate mai devreme, spun surse din Coaliție.

Anunţul oficial urmează să fie făcut astăzi la ora 19,00.

14 comentarii

  1. PPDD Răspunde

    Mai pe romaneste, o coaliției de guvernare USL 2.0 , beta version ?
    Dupa dezastrul PDL versus USL, n-am stiut ce ne mai lispeste.
    Asteptam cu drag o coalitie si din “opozitie” AUR-USR-PMP-SOS-ALDE.

  2. Nichipercea Răspunde

    De-a dreptul gretos. Nu ne mai scapa decat Putin de astia! 😂

  3. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Numai închipuiți-vă puțin. La alegerile comasate din 9 iunie alegem europarlamentari – 1 buletin de vot, primar – 1 buletin de vot, consilier local – 1 buletin de vot, președinte CJ – 1 buletin de vot și consilier județean – 1 buletin de vot. Toate deodată și cu ștampilele aferente! Va fi fraților o brambureală tocmai bună pentru a face mișculații. Va începe cu încurcarea ștampilelor și până la aruncarea în altă cutie decât cea în care trebuia a buletinului de vot teoretic valabil exprimat. Și urmează discuții că acum pe asta numărăm ori ba. E o bășcălie. Când încă sunt oameni în anul Domnului 2024 care și acum merg la vot ca să-l voteze pe Iliescu (nu râdeți că mai sunt destui) eu nu cred că acest vot comasat se poate organiza decent.

    • David Răspunde

      Ogoaiete nu te zdrobdi ! Crezi tu că majoritatea votanților știu citi ? Că fac diferență între buletine sau stampile? Că pe cine votează, pentru ce sau de ce ? Din păcate ei merg să ștampileze nu să aleagă ! Ce părere ai despre votul cenzitar?

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Știu măi! Aia am zis că închipuiește-ți că merge lele Floare cu consortul la îndemnul popii ca turma la vot și se trezește cu un vraf de hârtii – 5 buletine de vot în brațe! Măi, sunt unii care toată viața nu au citit atâta! Apoi mai vrei să faci campanie, explică la om ce propui și el să aleagă???? Mulți nu vor ști care buletin în care cutie se pune că nu observă scris pe ele P de la primar, CL de la consiliu local etc. Și atunci tu mai comasezi????? Pentru cine? Mai bine nici nu organizezi că va ieși o megatâmpenie! Eu nu aș vrea să fiu în locul celor care vor fi în comisiile de numărare a voturilor pentru că va fi dezastru. De pe acum le recomand să procure Saridon la greu. Începând cu voturi anulate pentru că degeaba e valabil ștampilat dacă este pusă în cutia greșită. Sau se vrea bulibășeală că se știe prea bine că cine organizează parte își face??? Am impresia că după experiența asta în România niciodată nu o să se mai organizeze astfel de spectacole electorale comasate.

  4. matroz Răspunde

    Sînt curios cum se va vota ,atât timp cat la europarlamentare poti vota oriunde in țară,pe cand la locale,poti vota doar in localitatea din buletin…

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      👍. La asta nici nu m-am gândit. Se simte frica atotcuprinzătoare de a pierde ciolanul în favoarea celorlalți și acum fac alianță și cu dracul. Mizerabilă mișcare. Nu trebuia să vă bateți joc de electorat și măcar aproximativ trebuia să vă respectați promisiunile de acum 4 ani. Că atunci nu trebuia să faceți alianță cu ciuma roșie. Vă rog să notați că deputatul nost’ liberal a votat pentru. Asta ca să știți pe cine votați. 🤮

  5. Pistike Răspunde

    Vor culege ce au semănat!

    • c-block Răspunde

      Asta e unica ocazie când sunt de acord cu tine. Problema este că în politică când numeri voturile niciodată nu a funcționat sistemul că eu am 31%, tu ai 20% în sondaje atunci împreună vom scoate 51%. Această comasare poate fi și anticamera canibalizării unuia dintre partide de către celălalt. Sau spargerea celui mai slab în două. Pentru liberali eu consider că este strategie greșită, nenaturală. Și mulți votanți vor fi derutați. Mai ales din partea liberalilor. Pesediștii vor vota cu două mâini pentru că știu că pe termen lung sparg electoratul liberal cel puțin în două. Și atunci vor reapare pe scenă Sică Mandolină ca să salveze partidul. Va ieși bulibășeală. Nimeni nu-l ascultă pe Bolojan și la urmă va fi jale. Iar la alegerile locale tocmai din cauza comasării va fi bulibășeală – prea multe buletine de vot și prea multe lucruri deodată. Așa că la alegerile prezidențiale sigur electoratul va sancționa această opțiune. Eu nu merg sigur la vot. Prima dată de la 1990 încoace. Notați asta undeva și rumegați tovarăși. Eu o alianță cu socialiștii nu voi vota cât trăiesc. Așa cum nu l-am votat pe Iliescu nici în 2000 contra lui #WCTudor. Deci da @Pistike, vor culege ce au semănat.
      PS. Nu știu cum poți face campanie electorală bicefală, pe două segmente pentru locale unde se știe că votezi omul și eventual partidul și campanie pentru europarlamentare care e o altă mâncare de pește și pentru mulți români mai puțin importantă. Dar la câte prostii s-au făcut începând cu Cîțu vă meritați soarta. Voi ați făcut, nesilit de nimeni. Eventual/sigur de Bruxelles.

  6. Beny Răspunde

    Felicitari Adrian Cozma!

  7. c-block Răspunde

    Încă atât aș adăuga că tocmai cum PD-ul lui Băse a sărit din barca socialistă oficial în cea a popularilor (PLD și PDL) ca apoi să se regăsească acum de partea dreaptă (PMP) cam așa se va întâmpla și cu PNL și vor aluneca în mocirla ce centru spre stânga, socialistă. Oare Brătienii ce părere au de asta? Voi fraților de o vreme numai de dreapta nu mai sunteți, eventual de centru spre stânga. Așa că cine se aseamănă se adună. Așa se zice parcă. Urmează la vară marile surprize și căutarea vinovaților. Că voi veci nu aveți nici o vină, nu?

  8. 🤧 Răspunde

    STS și marmazela Clocotilda cu fUȘeRiști rezolva voturile.

  9. Sergiu Răspunde

    No mai cum se vor alia cozma cu Govor, ăsta v-a fi un meci greu de dus in Sătmar,asta doi dacă intră împreună la cașcaval in 6 luni sunt în beciul domnesc!:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.