Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Ce investiții urmează în municipiul Satu Mare. Kereskényi a prezentat bugetul pentru 2024

Primarul Kereskényi Gábor a prezentat, luni, 5 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, bugetul municipiului Satu Mare pentru anul 2024. Este vorba de un buget de 586.435.194 lei, din care 277.356.677 lei vor merge către proiecte de investiții. Pe lângă marile proiecte, în acest an Primăria Satu Mare anunță că va continua extinderea traseelor pentru bicicliști, continuă modernizarea iluminatului public, dar și reabilitarea străzilor din municipiu.

Astfel, anul acesta se vor finaliza lucrările la următoarele obiective:

  • Centrul Vechi;
  • Al treilea pod peste Someș;
  • Pasarela pietonală;
  • Terminalul de autobuze și sistemul e-ticketing;
  • Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși’’;
  • Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu’’;
  • Dotăm toate școlile din municipiu cu mobilier și echipamente printr-un proiect în valoare de 55,6 milioane de lei;
  • Pista de biciclete Botizului / Pod Golescu.

Continuă următoarele investiții:

  • Amenajarea malurilor Someșului;
  • Construcția Creșei de pe str. Iuliu Coroianu;
  • Extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare menajeră în zona Bercu Roșu;
  • Reabilitarea fațadei și acoperișului clădirii situate pe strada Horea nr. 6;
  • La sfârșitul acestui an, 99% din iluminatul public din municipiul Satu Mare va fi cu becuri LED.

În 2024 începe execuția la obiectivul de investiție ,,Construire Creșă și dotare pe b-dul Lalelei nr. 2, în municipiul Satu Mare’’, se va finaliza extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare menajeră zona Bercu roșu, obiectiv în curs de execuție finanțat prin programul Anghel Saligny. În februarie 2024 se semnează contractual de realizare PT și execuție a proiectului ,,Reabilitare fațadă și acoperiș a clădirii situate pe strada Horea nr. 6’’

Anul acesta vor fi depuse proiecte pentru:

  • Reducerea traficului auto prin construirea de pasaje supraterane pentru pietoni și bicicliști în intersecțiile Burdea și Crinul;
  • Amenajarea şi construirea de piste de biciclete în municipiu;
  • Realizare de sisteme de închiriere de biciclete pe teritoriul municipiului;
  • Amenajare terminal intermodal transjudețean-translocal Str. Careiului-Str. Oituz;
  • Extinderea sistemului de management al traficului pentru transportul public, modernizarea stațiilor de autobuz precum și dezvoltarea unui sistem de management al traficului pentru transportul rutier;
  • Construirea unei pasarele pietonale si velo peste râul Someș, cartierul funcționarilor-Micro 16;
  • Amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere pentru categoriile vulnerabile la trafic, facilități pentru persoane cu mobilitate redusă, pentru nevăzători sau hipoacuzici, instalare panouri de informare, a indicatoarelor de orientare;
  • Regenerarea zonelor urbane din cartiere;
  • Reabilitare parc Vasile Lucaciu;
  • Amenajarea spațiilor verzi Malurile Someșului.

Mai multe detalii, AICI.


CITEȘTE ȘI:

24 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    Pe vremea doctorului primar, asa o lista parea science fiction, oricine stia ca e vorba in vant si nimeni nu visa la nimic, acuma cand visele sunt realitate e problema mare pentru ca nu se termina la timp, intersant :-))

  2. gogu Răspunde

    Asta nu este in stare sa scape de ciorile din gradina romei si vrea psaje la burdea. De ras.

    • Alexandrova Răspunde

      Nici ceilalți nu au reușit sa scape de ciori.

      • Ionel Răspunde

        Amu, și voi, dar și Kereskenyi nu aveți pic de imaginație? Varianta 1: merge primarul (după ceva deți de palinca), traje aer in pept, închide gura și încearcă să-l scoată afară, brusc, pe nas, probabil i s-ar aprinde “becul” (eu așa-i zic la chelie). Varianta 2 : două bucăți polițiști locali, cu tobe și chingi, dacă este cazul să zburde prin copaci.Ce-ar mai fugi ciorile!

  3. unu Răspunde

    Cea mai mare invarteala pe care nu au vazut-o multi este parcul Closca. Un parca in care ajung numai posesorii de caini din M!5 care ii duc sa defecheze. In rest nimic acolo, pate se mai pupa pruncii in timpul scolii dar in rest nimeni nu merge acolo.

  4. 😝 Răspunde

    Proiecte, proiecte,… Dar cu dilema sectorului de pe str.Botizului sau Bld.Henri Coandă partea stânga, de la cimitire și pana la pasajul de la Pescăruș cum ramane? Care e adevarul? Numerele clădirilor pe partea stânga reîncepe după pasaj iar de la 2. Primăria când lămuriți dilema Botizului sau H.C.

  5. satmarean Răspunde

    In mandatul din 2028 metrou.

  6. the boy who survived Răspunde

    Vad ca despre bazinul/bazinele de inot nu se aminteste in acel colaj. S-a renuntat la construirea lor?

    • Buca Răspunde

      Bazinul de înot este predat către CNI, primăria nu mai este implicată în proiect!

      • @Buca Răspunde

        @Mă Buca, zi că asta-i valabil și cu podul 3, bine? Că nici acolo nu mai are treabă primăria. Numai cu exproprierile pe str. Ștrandului a trebuit să se ocupe. Și la restul se uită cum fac alții, nu mai are nici o treabă. Atunci ce tot ptomite când va fi gata când de fapt habar nu are. Sau ne-a transmis speranțele sale????

        • Pistike Răspunde

          Ce tot îndrugi acolo? Podul este făcut de Municipiul Satu Mare, nu de CNI!
          Spre deosebire, bazinul de pe strada Crișan este un proiect al CNI!

      • the boy who survived Răspunde

        @Buca Multumesc pentru precizari!

  7. Nirik Răspunde

    Cine dreacu-l mai crede pe migratoru betivan!

  8. Zizilabor Răspunde

    Aveți buget pt Clădirea de pe Horea 6 fiind locuită de aceeași gipsilăi care au stat pe Horea 2 și pe libertății: bișnițarul Cseles &Co. Apropo de Horea 2: ceva buget pt acoperiș și fațadă plus balconul acum lipsa al doamnei inginere constructor nu aveți? Să nu-l uităm nici pe mafiotul inginer constructor din aceeași clădire care are fonduri pt absolut orice în afară de întreținerea clădirii care stă să-i pice în freză.
    Și dacă tot ajunserăm la subiect hai să-l aplaudăm și pe oșanul care a cumpărat spațiile comerciale inclusiv depozitul fostei Samlibris care e un focar de infecții în plin centrul urbei. De restul locatarilor nici vorbă ca așa cum îi vezi la colțul străzii sau pe băncile din parcul central așa își și duc veacul: țigări de contrabandă, managementul boschi și vânzarea de substanțe interzise etc. Astea toate în plin centru, în văzul autorităților care întorc privirile sau nici măcar nu dau prin zonă decât pentru a amenda nenorocitii care nu-și achită parcările din ce în ce mai puține mulțumită obositului Bud, Maicăl și alți protejați ai sistemului.

    • Pistike Răspunde

      Mai adaugă paza asigurată de gardienii publici în zona bișnițarilor din piața nr. 1, unde toate camerele sunt îndreptate către clădirile învecinate, nu spre zona bișnițarilor! 😉

  9. Polgar Răspunde

    Lasa ca mai trebe sa cumpere roscatul de cacat tar niste masini si locuinte de lux, la fel ca primarul.
    Nu va satura nici cel de sus
    Hai la furat din bani publici, gunoaielor

    • DockyYard Răspunde

      Nu te ambala, de ajutorul social nimeni nu se atinge, e sfant.
      Lasa tu locuintele, masinile de lux si banii publici. Chiar ai nevoie de ele ? cu ce te ajuta, sincer ?
      Ramai tu mai bine la pacanele.

  10. GB Răspunde

    Anul trecut am fost 5 zile la un stagiu de pregătire în Oradea. Mult lăudata Oradea și pe bună dreptate, “oraș în mișcare”, un centru frumos, pietonale, Vulturul Negru, terasa Csíki, shaormeria Turcu, parcare subterană pe malul Crișului, lume multă, te simți bine cu prețuri pe măsură. Vorba aia, dai un ban dar face. Dar mi-a rămas în minte vorba unui coleg: “Crezi că s-au făcut pentru noi, orădenii de rând? Va-m adus ca musafiri la o bere în Centru că altfel noi nu prea frecventăm centrul-e scump. Da, dă bine ca imagine în țară /lume, dar nu sunt făcute pentru noi ci pentru oamenii cu bani, turiști, etc.” Și dacă compar situația și evoluția Sătmarului cam într-acolo se îndreaptă. O fi bine, o fi rău… vom vedea peste vreo 10-15 ani de vom simți ca orădeanul de rând.

  11. Satmarean Răspunde

    ORICUM numa tot 4 poduri sunt si unul C F R .

  12. Vizionaru Răspunde

    Petarde și dezinformare, deci anul acesta doar ceva asfalt și niște borduri Tarr! Gaborică din ce zici tu viteazule este ca nici machete nu ai la ce petarde aberezi! Abia dacă ai bani de studii, de unde și de edificat! Cât despre pasajul SUBTERAN , papagalule cu 1000 RON alocați, nici petarda nu e, e o gluma proasta! Tu deja ești demult o gluma proasta, nici nu mai pocnesti!Nu o sa ai bani de niciuna dintre prostelile care le debitezi…pasarele peste Someș, pasaje in intersecții , pasaje subterane,hai sictir tampitule!Tu nu ai fost in stare sa inaugurezi la termen un parc, o autogara, niște pavaj și o pasarela , plus un pod hobanat😅😅😅 și o mica Veneție Cubica, marș dracu! Ca sa nu mai spun ca reabilitezi a treia oară in doi ani o groapa, a lui Gyula cel mai imbecil udemerist ever!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.