Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Zeci de sesizări la 119, în Satu Mare. Multe au vizat consumul de droguri în rândul copiilor

Zeci de sesizări la 119, în județul Satu Mare. Multe dintre sesizări au vizat consumul de droguri în rândul copiilor, a informat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Radu Roca.

Zeci de sesizări la numărul unic 119, pus la dispoziție de autorități pentru sesizarea cazurilor de consum de droguri sau violență în unitățile de învățământ din județul Satu Mare. De la finalul lunii septembrie 2023 s-au făcut nu mai puțin de 29 de astfel de sesizări, iar multe dintre cazurile semnalate au vizat consumul de droguri în rândul copiilor.

,,Dintre cele 11 cazuri semnalate la numărul unic 119 referitoare la minori șase privesc consumul de droguri, trei din mediul urban și trei din mediul rural, un caz referitor la tulburări comportamentale în mediul rural, două cazuri privesc abuz fizic, unul în mediul rural și unul în mediul urban și două cazuri de violență școlară în mediul urban”, a declarat prefectul județului Satu Mare, Radu Roca.

Numărul unic 119 a fost pus la dispoziție odată cu prezentarea Planului de acțiune pentru siguranța școlară, care vizează mai multe măsuri, printre care combaterea violenței în unitățile de învățământ din Satu Mare, precum și combaterea și prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor. Apelul la numărul unic 119 este confidențial și anonim.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.