Ultima actualizare: azi, 21:43

Locale

FOTO. Groapă de gunoi din Satu Mare, transformată în zonă verde. Zeci de hectare vor fi ecologizate

Consiliul Județean Satu Mare a predat, luni, 26 februarie, amplasamentul pentru începerea lucrărilor de închidere a depozitului de deșeuri de pe strada Odoreului din municipiul Satu Mare.

,,Redăm municipiului Satu Mare o suprafață de 35 de hectare, ecologizată! Eliminăm astfel impactul negativ pe care l-a avut depozitul asupra mediului, revitalizăm zona și pregătim terenul pentru noi investiții care vor crește calitatea vieții sătmărenilor”, informează Consiliul Județean Satu Mare.

,,Transformăm fosta groapă de gunoi a orașului în zonă verde”, a transmis și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Durata execuției lucrărilor este de 12 luni.

7 comentarii

  1. castrum corporation Răspunde

    Acum mai spuneți și pe aia la poporul neștiutor cam când ar fi trebuit să fi făcute aceste lucrări că este întârziat rău de tot. Apoi să nu mai povestesc că văzând cine va lucra mai bine nu zic nimic. Cunoscătorii știu bine de ce zic asta. Unii sunt din ce se pare “profilați” pe așa ceva. 😵🤢

  2. Ilie Răspunde

    Ia că ce mai dirijază Ciobi pe kereskeni și ceilalț de se uită ca boii. Ăștia doi sămănă cu Stan și Bran da mai mult ciobi cu Bran.

    • ecologist Răspunde

      Problema este că cei din poză care au mai făcut lucrări similare, inclusiv și lucrări de închidere de mină (chiar și la noi în județ) și a fost cum a fost. Speranța moare ultima dar nu am mari așteptări.

  3. 😟 Răspunde

    Se pregătește teren pentru construirea de noi blocuri.

    • ecologist Răspunde

      Acolo nu prea e voie. S-a făcut așa ceva prin anii 60 în sudul Franței și nu vrei să știi ce s-a întâmplat când careva s-a dus în beciul casei nou-nouțe și a aprins lumina. Ca să nu mai povestim de pericolul tasării inegale a terenului. Sper că nu asta se vrea pe viitor. Spațiu verde, parc sau altă folosință ușoară se poate. Este o diferențe foarte mare de comporatre în timp între ce a fost și se face la Pescăruș unde s-a cărat la greu moloz, deci gunoi inert până la urmă și aici unde sunt deșeuri de toate felurile, menajere și industriale (inclusiv de la fosta fabrică de piele) și care fermentează. Dacă nu au grijă acum la sistemul de captare cu greu realizat pentru gazul de depozit și a levigatului atunci ….. 😢Dar ca de obicei în țara asta interesul poartă fesul.

  4. 🤣 Răspunde

    @ecologist, cine a zis? Dar nu au astupat lacul Pescăruș, se vede rezultatul și încă nu e gata. Dar n-au astupat Balta verde (de după Pescăruș)?

    • ecologist Răspunde

      Acolo la Pescăruș s-a cărat moloz din demolări. Așa cum s-a cărat și la Cubic multă vreme. La groapa veche nu ai tu idee ce nu s-a depozitat în afară de ceva bombă atomică. Adică inclusiv deșeuri de la spitale că înainte nu erau restricții din astea pe vremea împuscatului că unde ce e voie. Se dădea ucazul iar cel care se ocupa scăpa de mizerie și nimeni nu spunea nimic. Molozul e moloz iar deșeurile diverse, menajere ori industriale, inclusiv din industria alimentară e iarăși altceva. Dar nici pe moloz necompactat nu e ușor să construiești darămite pe mizerii de tot felul care se descompun și acum în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.