Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

Miercuri vor suna sirenele în Satu Mare. Anunțul făcut de conducerea ISU

Miercuri vor suna sirenele în Satu Mare. Anunțul a fost făcut, luni, 26 februarie, de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare, în cadrul unei conferințe de presă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare a anunțat că, în data de 28 februarie 2024, în intervalul orar 10.00 – 11.00, se va relua exercițiul național de alarmare publică, cunoscut sub numele de ”Miercurea alarmelor”. Scopul acestui exercițiu este testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Evenimentul face parte din programul activităților din ”Săptămâna Protecției Civile”. Autoritățile asigură populația că nu există motive de panică, fiind vorba de un exercițiu.

Aceste exerciții sunt destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele și încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, îi invită pe sătmăreni să sărbătorească, alături de pompieri, “Săptămâna Protecției Civile”, desfășurată în perioada 26.02.2024- 04.03.2024.

Calendar PLAN ACTIVITĂȚI SĂPTĂMÂNA PROTECȚIEI CIVILE

Manifestările și activitățile prilejuite cu acest eveniment se vor derula astfel:

  • 02.2024 – 03.03.2024  Zilele Porţilor Deschise

Locații: sediul Inspectoratului şi la subunităţile din municipiul Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad şi Turţ, cu prezentarea tehnicii de intervenţie şi desfăşurarea de exerciţii şi demonstraţii aplicative.

  • 02.2024- 04.03.2024– Acțiuni teoretice și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare specific tipurilor de risc generatoare de situații de urgență cu exerciții de evacuare, desfășurate în școli

 interval orar 09.00- 11.00

Locații : Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Satu Mare, Școala Generală ”Lucian Blaga” Satu    Mare, Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” Satu Mare,  Liceul cu program sportiv Satu Mare, Liceul Tehnologic ”Ioniță G Andron” Negrești Oaș, Școala Gimnazială ” Vasile Lucaciu ” Carei

  • 02.2024- 03.03.2024 Exerciții demonstrative și activități preventive, organizate de voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul comunității din care fac parte

Locații : Primăriile județului Satu Mare

  • 03.2024- 03.03.2024 Organizarea unor puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă în zonele cu public numeros, cu promovarea ofertei educaționale și a programului pentru voluntari, SALVATOR DIN PASIUNE și exersarea măsurilor de prim ajutor de bază.

interval orar: 11.00- 13.00

Locații: Centrele comerciale AUSHOPPING și Shopping City Satu Mare

  • 02.2024- Desfășurarea exercițiului de alarmare publică – MIERCUREA SIRENELOR  Astfel, sirenele vor suna în județul Satu Mare și  pe această cale, facem un apel către populație să nu intre în panică, subliniind că va fi vorba doar despre un exercițiu.

interval orar: 10.00- 11.00

  • 03.2024 Organizarea ,, Zilei educației preventive în lăcașurile de cult”, activitate ce presupune sesiuni de informare preventivă cu sprijinul personalului clerical la obiectivele de cult, premergător sau după încheierea slujbelor religioasă

interval orar 10.00-13.00

 Locații: Mănăstirea Scărișoara, Catedrala ortodoxă Adormirea Maicii Domnului.

Un comentariu

  1. H&R Răspunde

    Oare de ce? Ce ne aduce oare viitorul? A mai fost asta inainte de virus si razboi. Deci posibil sa se stie ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.