Ultima actualizare: azi, 12:01

Locale

FOTO. Râul Crasna, poluat cu dejecții animaliere. Cursul de apă este atent monitorizat

În data de 25 februarie 2024, în jurul orei 17.00, a fost sesizat faptul că, pe raza localității Giorocuța, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale și olfactive. Reprezentanții Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj și Satu Mare s-au deplasat imediat în teren și au prelevat probe de apă din mai multe secțiuni.

În urma investigațiilor în teren, reluate astăzi, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj au identificat probleme în stocarea deșeurilor lichide provenite din activitatea de creștere a bovinelor. De pe un teren în pantă, acestea au fost antrenate de precipitații în râul Crasna. Unda de poluare s-a propagat în județul Satu Mare. Angajații SGA Satu Mare continuă monitorizarea cursului de apă.

Specialiștii Laboratorului de Calitatea Apelor menționează că aplicarea procedurilor specifice pentru obținerea rezultatelor analizelor implică parcurgerea unor etape de prelucrare a probelor, determinarea concentrațiilor și verificarea rezultatelor, fiecare etapă necesitând anumite intervale de timp pentru fiecare indicator de calitate analizat.

În urma centralizării rezultatelor analizelor, instituția anunță va comunica poluatorului tipul de sancțiuni care se vor aplica conform prevederilor legale.

 

Un comentariu

  1. Hai bai Răspunde

    E GIOROCUTA NU GIOROCUȚA DESTEPTILOR !!! JURNALISTI DE PLASTELINA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.