Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

FOTO. Tradiția Șezătorii Oșenești a revenit și în acest an în Țara Oașului

La Muzeul în Aer Liber din Țara Oașului a avut loc, astăzi, o nouă ediție a tradiționalei șezători oșenești. Evenimentul a reprezentat o oportunitate de a celebra legăturile dintre generații.

Misiunea principală a acestei inițiative a fost de a menține vie tradiția și de a evidenția talentele și meșteșugurile populare din Țara Oașului. Evenimentul a reușit să combine armonios tradiția cu modernitatea, aducând împreună membri ai comunității din diferite generații.

“Ne bucurăm că, și în acest an, prin tradiționala șezătoare oșenească organizată la Muzeul în Aer Liber, reușim să păstrăm vie 🔗 legătura dintre generații. Reușim să arătăm încă odată că ne respectăm tradițiile 🌱 și le ducem mai departe.
Una dintre misiunile noastre este să menținem tradiția vie și să promovăm creatorii populari din Țara Oașului 🏞️, pentru a duce moștenirea mai departe.
Un eveniment care a reușit să îmbine tradiția cu modernitatea 🔗💡 și să aducă împreună generații. Vreau să mulțumesc fiecărui participant ❤️ pentru dorința de-a transmite sau de a învăța din tradiții și obiceiuri străbune.
Mulțumim Ansamblurilor Folclorice „Oașul” și „Sânzâienele” 🎵 și doamnei Tripon Maria pentru coordonare, elevilor din instituțiile de învățământ coordonați de dna Luciana Denghel 📚, cadrelor didactice, membrilor Asociației Pensionarilor 👵🏼👴🏼, tezaurului uman viu Floare Finta și Geza Istvanfi 🌼, precum și luminătorilor satului Floare Hotca, Hotcă Ana, Floare Pop, Ana Mare și Maria Finta. Recunoștința mea se îndreaptă și către meșterii populari Mirela Bud 🎨 și prietenii muzeului Nicolae Pop, Berende Gheorghe, Tămaș Mihali și Andreea Domuța, alături de toți creatorii populari locali și bătrânii comunității care ne-au împărtășit din bogăția tradițiilor noastre 🍂.
Le mulțumim încă o dată tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei frumoase șezători tradiționale și în special colegilor de la Muzeul Țării Oașului! 🙏🎉“, a transmis Primăria Negreşti Oaş.

Un comentariu

  1. Costi Răspunde

    Superb! La cat mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.