Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

Producătorul de tancuri de la Satu Mare a cumpărat o mare fabrică din România

Rheinmetall, compania ce are un service pentru tancuri în Satu Mare, preia, prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, un pachet de 72,5% din acțiunile producătorul român de vehicule Automecanica Mediaș, care urmează să devină Rheinmetall Automecanica SRL, informează un comunicat al companiei.

Prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, grupul va deține o participație de 72,5% în această companie, care va funcționa în România sub numele Rheinmetall Automecanica SRL. Celelalte acțiuni ale companiei vor rămâne în mâini private. Acordul contractual mai trebuie încă aprobat de autoritățile guvernamentale relevante înainte de a intra în vigoare.

Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potențialul anual de vânzări al companiei nou achiziționate la aproximativ 300 de milioane de euro și se așteaptă ca comenzile primite în actualul exercițiu financiar să fie de ordinul a sute de milioane de euro.

În opinia directorului general al Rheinmetall, Armin Papperger, aducerea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la consolidarea capacităților defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei.

,,Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim România în proiecte viitoare în domeniul vehiculelor, precum și cu alte tehnologii Rheinmetall. În acest caz, includerea partenerilor locali și consolidarea economiei românești sunt chestiuni de interes central pentru noi. Dorim să răspundem în cel mai bun mod posibil așteptărilor politicienilor și militarilor din România”, a spus el.

Rheinmetall operează de câteva luni un hub de service, în județul Satu Mare, unde întreține și deservește vehicule militare. Centrul ocupă de întreținerea obuzierelor, a tancurilor Leopard 2 şi Challenger, vehiculelor de luptă Marder, a transportoarelor blindate Fuchs şi a camioanelor militare.


CITEȘTE ȘI:

12 comentarii

  1. Mirces Răspunde

    Cine draq produce tancuri la Satu Mare să știm și noi?

    • Soso Răspunde

      Nu stim multe..Actualii guvernanti ne baga cu forta intr-un razboi care nu-i al nostru..Daca mai votati PNL PSD si USR…acolo ajungem ..CARNE DE TUN!

      • Scrofița Sho-sho Răspunde

        Fugiți măăăă! Vine bomba cu … kkt!

      • cârcotaş Răspunde

        @Soso, România nu a avut niciodată un război al ei. Nimeni nu ne-a declarat război, ne-a dat doar ultimatumuri şi termene de evacuare. Ai învăţat şi tu nişte lozinci tâmpite . O singură dată putem spune că am declarat noi război, în 1877 dar şi atunci că au făcut-o ruşii înainte.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Au făcut/încropit ceva cei de la Rheinmetall acum un an parcă la depozitul BJATM de pe Magnoliei ceva pentru reparat vehiculele lor avariate în luptă date ucranilor. Dar nu e producție. La o adică ne-am pus o țintă pe spate. Numai să intrăm în raza de acțiune. 😥🤮 Producțiile de acest tip se fac la siguranță. Rușii în WWII au relocat toată industria din domeniu din fața naziștilor în Urali (eu așa am înțeles) și acolo au și lăsat. Titanul, nichelul, manganul pentru aliaje speciale oricum acolo se exploatează. Și platina, era să uit.

      • ghita Răspunde

        Au realocat pe draq sa te ia. Au primit de la americani si engelezi. Invata draq istorie panarama.

        • y Răspunde

          De data asta trei zâmbete are dreptate.

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          @Ghita, ești prost de bubui. Nici măcar nu ai priceput ce am scris. Rheinmetall repară aici vehiculele lor date la ucrani care au fost avariate în război. Nu are nici o treabă cu americani sau cu “engelezi”. Așa că în loc să scrii tâmpenii pune te rog frumos mâna pe carte și învață să scrii corect. Și te rog abține-te când ești paralel cu tema. Că ești mai mult decât paralel. Nu știi tu atâta istorie cât știu eu. De fapt tu chiar nu știi mai nimic.

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Auzi, cica : ” asteptam cu nerabdare sa sprijinim Romania…” !
    Mai exact, asteptati cu nerabdare sa faceti bani pe spinarea romanilor pe care-i considerati popor de mina a doua care nu are loc sa stea cu voi si la inaltimea voastra, la masa !!!

  3. desma Răspunde

    ca nu am vazut nici intrand, nici iesind vun tanc de acolo!!

  4. Marius Groza Răspunde

    Felicitări Adrian Cozma!

  5. H&R Răspunde

    Inseamna ca si Dacia e fabrica de automobile din Satu Mare. Ca doar are service in Satu Mare, chiar si showroom. N-am vorbit de Mercedes, VW, Toyota, SsangYong etc inca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.