Ultima actualizare: azi, 15:48

Locale

5 idei de jocuri în aer liber pentru copii

Vremea bună deja a început să își facă apariția, iar dacă ești părinte știi deja cât este de important ca micuțul sau micuța ta să profite de aerul curat și de joaca în natură. Jocurile pentru copii în aer liber sunt extrem de importante pentru buna lor dezvoltare fizică și cognitivă și dacă ai nevoie de idei suplimentare pentru a petrece timp de calitate împreună, în familie, ai ajuns unde trebuie pentru că exact despre asta discutăm în rândurile care urmează.

În societatea în care trăim astăzi, joaca s-a mutat în lumea virtuală și este nevoie de o reechilibrare în ceea ce privește joaca și jocurile în aer liber. În calitatea ta de părinte, te sfătuim să îți încurajezi cât mai mult copilul să petreacă timp în natură și să practice jocuri pentru copii care să contribuie la dezvoltarea lui fizică, psihică și cognitivă armonioasă.

Te invităm să descoperi câteva idei de jocuri pentru copii pe care le puteți juca împreună în familie.

  1. Fotbal sau orice joc în familie

Activitatea fizică este extrem de importantă, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Îți recomandăm să includeți în rutina voastră practicarea unui joc, cum ar fi fotbalul, baschetul, voleiul sau orice alt joc vă place. Mișcarea vă va ajuta corpul să se mențină sănătos și starea de spirit să se îmbunătățească. Mai mult, practicarea unui sport de echipă îl va învăța pe copilul tău să exerseze și să învețe să socializeze, să înțeleagă ce înseamnă spiritul și munca în echipă, dar și să fie disciplinat și să exerseze spiritul de competiție. Mai mult, petrecerea timpului în acest fel vă va ajuta și pe voi, ca familie, să deveniți o echipă mult mai unită și mai performantă.

  1. Desenatul cu cretă

Îți mai aduci aminte aleile desenate din parc din copilăria ta? Nu subestima puterea acestui joc pentru copii și include-l în activitățile voastre. Desenatul îl va ajuta pe copilul tău să își dezvolte imaginația și creativitatea și să deprindă abilități de bază în ceea ce privește culorile și pictura. De asemenea, desenul pe asfalt este o modalitate bună de exprimare a emoțiilor și a sentimentelor copilului tău. Data viitoare când ieșiți în curte sau în parc, nu uita să pui și creta în bagaj.

  1. Vânătoarea de comori

O altă idee din sfera jocuri pentru copii pe care le poți practica în aer liber este vânătoarea de comori. Acest joc constă în a ascunde prin curte jucării pe care apoi copilul tău să le caute. Chiar dacă, la o primă impresie, jocul ți se poate părea banal, vei observa cât de încântat va fi copilul tău. Ei adoră să exploreze și să găsească obiecte, așa că te asigurăm că nu vei da greș cu această activitate și că distracția va fi garantată. În cazul în care nu locuiești la curte, nu te îngrijora, poți la fel de bine să practici acest joc și într-un parc sau într-o grădină publică.

  1. Concurs de sărit coarda

Îți mai amintești cât de mult te distrai în copilărie atunci când săreați coarda împreună sau chiar singur? Ei bine, de ce să nu se bucure și copilul tău de această experiență? Puteți să jucați împreună sau să facă această activitate alături de prietenii săi.

  1. Darts

Și un concurs de darts poate să fie o idee bună de joc pentru copii de care să vă bucurați afară. Sigur că dacă vremea nu este prielnică, îl puteți practica și în interiorul locuinței voastre. Jocul îl va ajuta pe cel mic să își dezvolte abilitățile de concentrare, atenție și coordonare, atât de folositoare pentru o dezvoltare armonioasă. Regulile sunt foarte simple. Va trebui să aruncați pe rând cu săgeți la țintă, iar cel care adună cele mai multe puncte va fi desemnat drept persoana câștigătoare.

Sperăm că ți-au fost de folos informațiile noastre și că veți petrece timp valoros împreună și că veți crea amintiri de care să vă aduceți aminte cu drag peste ani. Spor la joacă!

3 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Eeeh aer liber. Counter Strike, GTA, League of Legends etc. Nu cumva sa primeasca ceva virus la aer liber.

    • satmarean Răspunde

      Da de unde, tigari, energizante, cristale. Acesta este viitorul din pacate.

    • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

      Ai uitat de Pokemon Go. Eu nu știu de virusul din aer dar fii fără grijă îți vor face o prelegere demnă de ceva prof despre virușii de pe calculator. Cine știe de talente native mai avem de prin județ și nu știm care produc mizerii de astea. Eu atâta dsper că va fi odată și odată o pană mare de curent când va pica curentul, netul și telefonia. Să vezi tu atunci la greu semne de sevraj!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.