Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

CNAIR a suspendat licitația pentru construirea drumului expres Satu Mare – Oar – Ungaria

CNAIR a suspendat licitația pentru construirea Drumului Expres Satu Mare-Oar-Frontieră Ungaria, titrează economedia.ro. Termenul pentru depunerea ofertelor, stabilit inițial pentru 14 martie, va fi prelungit, mai notează sursa citată.

CNAIR a suspendat joi, 14 martie 2024, licitația pentru execuția Drumului Expres Satu Mare-Oar-Frontieră Ungaria, suspendarea procedurii de achiziție fiind dispusă în urma solicitărilor de clarificare la caietul de sarcini pe care le-au depus constructorii. Licitația pentru construirea Drumului Expres cu o lungime de 11 kilometri a fost lansată pe 29 ianuarie 2024, iar joi, 14 martie, era termenul inițial pentru depunerea ofertelor.

Pe traseul Drumului Expres Oar – Satu Mare denumit „Someș Expres”, care va avea o lungime de aproximativ 11 km (cu 2 benzi pe sens), se vor construi inclusiv:

  • două noduri rutiere;
  • două parcări (cate una pe fiecare parte);
  • un Centru de Întreținere și Control.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 24 de luni, a declarat șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Este un contract de execuție,  studiul de fezabilitate și Proiectul Tehnic fiind realizate de proiectantul Search (contract semnat în vara 2020). Indicatorii tehnico-economici pentru Drumul Expres Satu Mare – Oar au fost aprobați încă din noiembrie 2022. Prețul ofertei reprezintă 70% din punctajul total.


Sursa: economedia.ro

17 comentarii

  1. H&R Răspunde

    A suspendat în ultima zi? Nu era alocat la cine trebuia? Doar întreb.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Sau s-au trezit că de fapt nu sunt bani. Dar ce facem atunci cu promisiunile anunțate cu surle și trâmbițe că anul ăsta sigur-sigur deja se apucă de construit??? Debandadă completă.

      • radical2 Răspunde

        nimic. Doar sa nu mai votam PSD/PNL. Asta putem noi face.

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Păi față de acum 4 ani PNL are din partea mea și a familiei exact minus 6 voturi. Băgați asta la cap când vă visați prin vreo funcție aleasă anul ăsta. Și nu sunt singur cu opinia mea și nu e din cauza mea. Totul începe de la faza ce ați promis în campanie în 2020. Eu din nefericire pentru voi nu sunt uituc și sunt sătul deja până peste cap.

  2. Vulpea bi-polara Răspunde

    Le-o dat ala de sus minte, ca oar-anii pot ajunge acasa si fara drum expres,cu doua parcari si centru de servicii.

  3. desmaplan Răspunde

    bine ca ungurii nu au suspendat pe partea lor!!!

  4. 😉 Răspunde

    Vor veni ungurii sa-l facă! Ai noștri se cacă pe ei dacă nu pot fura. Și podul va fi dat în folosință la pulivar. La noi nimic nu funcționează, o fi ORAȘ ÎN MIȘCARE, DAR SE MISCA PE LOC ȘI DELOC!

  5. Ghita Răspunde

    Oraș în mișcare…ca racul !!!😔🤠Și racul se mișcă…înapoi 😔😔

  6. Kuka Răspunde

    Nu vă mai căcați pe voi atâta, CNAIR este una dintre cele mai neserioase autorități din românia! La ei este la ordine zilei să amâne sau să dea răspunsuri evazive, ceea ce duce la multe procese cu constructorii.
    Recent am citit un raport în care se arată câte zeci de milioane de euro am plătit noi toți, din buget, pentru prostia celor din CNAIR, și vom mai plăti mult și bine!
    Caietele de sarcini se fac din pix, fără nici o vizită în teren, studii de fezabilitate făcute cu duiumul și apoi refăcute de câteva ori, din cauza indolenței funcționarilor CNAIR, și multe altele!
    Un singur ministru al transporturilor a încercat să facă ordine în CNAIR, dar a fost schimbat vremelnic, înainte de a se schimba ceva. Vă las să ghiciți cine ca să nu fiu acuzat că fac campanie electorală 😉

    • altu fără bmw Răspunde

      Așa este. Vezi cazul celebru cu varianta de ocolire a municipiului când s-au trezit la execuție că hopa stai așa sunt trei ditamai stâlpi de electricitate (sunt acolo cel puțin din anii ’70) sau că au blocat la modul cel mai grosolan tot Sătmărelul și le doare la pluă. Nu stau acolo și nu mă afectează dar eu așa știu că proiectele astea de aia se fac ca să rezolve ceva și nu să genereze absolut gratuit alte probleme și mai grave. Ca să nu mai spun ce spune legislația despre blocarea în cunoștință de cauză a accesului la proprietate. La unguri aceste drumuri se dau în concesie la viitorul executant care îl proiectează și execută. Atenție, are tot interesul să fie gata cât mai repede că de la darea în folosință poate cere taxa de autostradă. E așa de simplu. La noi unul licitează, altul execută, apoi are probleme și se asociază și cu altul. Apoi vine clasicul furat și ne trezim că nu se poate termina sau că ne trezim cu probleme pe teren că nu bate teoreticul cu practicul. Ei, nici nu-ide mirare dacă taote se fac la căldurică! Noi ne kkm pe noi și se pierde copilul (proiectul) pe drum printre n+1 moașe. Și bineînțeles nimeni nu este vinovat! Au trecut mai bine de 20 de ani de când tot vorbim de drumuri exprese pe la noi și de abia acum se mișcă ceva. Voi știți că la momentul respectiv autostrada la unguri era la Tokaj pe malul Tisei???? Știți unde este acum, bate la noi la poartă. Asta înseamnă pe puțin 200 km gata făcuți și folosiți, și asta numai la autostrada asta. Asta este când ai conducere care indiferent cine este la guvernare știe care le sunt prioritățile. Că nu numai Fidesz a fost la ei la guvern în anii ăștia. No la asta să vă gândiți mai profund. Noi pe toate le facem cum e și mișcarea browniană, adică aiurea.

    • joliku Răspunde

      Nepotismele, si altele…, incep sa-si vada efectul

      • altu fără bmw Răspunde

        Este foarte posibil ca să nu se fi depus mai deloc oferte pentru licitație. Au mai fost cazuri. Nu știu concret numai zic și eu. Dar sper că se va lămuri odată că trebuie cumva să ne legăm de autostrada de dincolo. Nu de alta dar investiția va degreva serios Petea, mai ales în ce privește transportul de marfă.

  7. Strepsils Răspunde

    Unde-s haterii, platiti din bani publici, scriind ” daca nu va place mutati-va in Ungaria.”

  8. Norick Răspunde

    În sfârșit s-a făcut dreptate că prea mult a furat mafia udmr în orașul ăsta.

    • Norick Răspunde

      Acesta a fost momentul în care 💩💩💩 s-a blocat și mi s-a urcat în cap. Ce are primăria cu o licitație dirijată de CNAIR direct de la București? Și treabă are cu cine câștigă lucrarea? Poate te-ai gândit că de aia e tot pentru că nu s-au depus oferte??? Ăsta ți-a trecut prin 💩💩💩 ce sălășluiește în capul tău? Sau zici că ce bine era când firme de prin Botoșani își băteau joc de oraș și de lucrare? Norocul este că prostia nu daore altfel ai urla non-stop.

  9. Beny Kira Răspunde

    Saptamana viitore intru si eu in asocierecu un executant serios si depunem oferta. Nu e stres.
    Multumesc domnului deputat Cozma pentru sustinere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.