Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Cătălin Cherecheș revine în România. Tot prin vama Petea?

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a părăsit închisoarea din Munchen și urmează să ajungă în România, au declarat, marți, 19 martie, surse judiciare pentru Libertatea. Cherecheș ar putea reveni în România tot prin vama Petea, punct de trecere a frontierei prin care a plecat din țară cu cartea de identitate a unui văr.

„Confirm acest lucru. Dacă se respectă ceea ce au spus autoritățile române în documentul oficial înaintat autorităților germane când au cerut extrădarea și când au oferit acele garanții oarecum speciale pentru domnul Cherecheș privind condițiile de detenție, spuneau că primele 21 de zile va fi în carantină la Penitenciarul Rahova, apoi la Aiud, apoi la Baia Mare”, a spus avocatul lui Cherecheș, Răzvan Doseanu, pentru Libertatea.

Cătălin Cherecheș are de ispășit o condamnare de 5 ani de închisoare. El a fost prins, pe 28 noiembrie 2023, în gara din Augsburg, în sudul Germaniei.

Reamintim că fostul primar din Baia Mare a fost lăsat să iasă din țară prezentând actul de identitate al unei rude, la finalul anului trecut, Poliția de Frontieră și-a pierdut conducerea națională, a fost schimbat șeful poliției Maramureș și s-a deschis o anchetă la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

De asemenea, merită amintit că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dispus trimiterea în judecată a socrilor lui Cherecheș pentru fapte de corupție, căci ar fi încercat să mituiască ruda unui judecător, pentru a influența decizia în dosarul de corupție al fostului primar.

2 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    Azi e 9 maine 10, poooola mea, parnaia trece!
    Ata ete, n-ai ce face, ete cum ete.

  2. Eu Răspunde

    Cati ani i se mai adauga la cei 5 ani pentru fuga de executarea sentintei definitive?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.