Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Despăgubiri de 120.000 de euro pentru viaţa unui motociclist. A efectuat o depăşire pe linie continuă!

Despăgubiri de 120.000 de euro pentru viaţa unui motociclist. O femeie din Carei a fost condamnată la închisoare cu suspendare, în această săptămână, după ce a fost găsită vinovată de moartea unui motociclist într-un accident de circulație din 2016. Potrivit sentinţei, consultată de PortalSM, femeii i se impută faptul că nu s-a asigurat corespunzător când a vrut să vireze la la stânga, iar maşina ei a fost lovită cu putere de motociclistul care încerca să o depăşească pe linie continuă.

Potrivit informațiilor PortalSM, accidentul a avut loc pe data de 29 mai 2016, în jurul orei 10:15, pe DN19, în apropiere de Carei.  Conducătoarea autoturismului Volkswagen, care se deplasa spre Satu Mare, a efectuat o manevră de viraj spre stânga fără să se asigure corespunzător. În același timp, un motociclist angajat într-o depășire neregulamentară pe același sector de drum a fost lovit în urma coliziunii, pierzându-și viața.

În fața instanței, șoferița a negat acuzațiile care i-au fost aduse. A susținut că atunci când a ajuns la intersecția cu DC 24, a oprit și s-a asigurat înainte de a iniția manevra de virare la stânga. Cu toate acestea, susține că a fost lovită în timp ce finaliza manevra și că și-a pierdut cunoștința imediat după impact. Şoferiţa a rămas încarcerată, fiind nevoie de intervenţia pompierilor, iar motociclistul a decedat pe loc.

Autopsia efectuată a arătat că moartea motociclistului a fost violentă, iar testele de alcoolemie au indicat că acesta nu consumase alcool înainte de accident.

Potrivit instanţei, şoferiţa, în calitate de conducător nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de viraj spre stânga, (in)acțiune în urma căreia motocilistul angajat “în efectuarea unei manevre neregulamentare de depășire (marcaj longitudinal continuu) pe același sector de drum, a fost accidentat”.

În această săptămână instanța a condamnat femeia la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și la 60 de zile de muncă în folosul comunității. Firma de asigurări este obligată la plata unor despăgubiri totale de 120.000 de euro cu titlu de daune morale. Soţia şi cei cinci copii primesc câte 15.000 de euro iar cei şase nepoţi câte 5.000 de euro.

Sentinţa nu este definitivă.

9 comentarii

  1. Mooie Răspunde

    Adică donatorul de organe merge că glonțul, lovește cu putere o mașină, crapă și el este nevinovat???
    No așa să plătească tăți nijalăii ăștia care se cred nemuritori!

    • Gigi Durul Răspunde

      Daca a fost lovita laterala masinii ,nu trebuie sa fii Sherlock Holmes sa dai seama cine a gresit….

      • H&R Răspunde

        motocilistul angajat “în efectuarea unei manevre neregulamentare de depășire (marcaj longitudinal continuu) pe același sector de drum

  2. H&R Răspunde

    “încerca” no așa no

  3. H&R Răspunde

    Amandoi au trecut linia continua?

    • Golf Răspunde

      Vezi că la intersecții cu drumuri secundare, benzinării… linia este întreruptă pe câțiva metri pentru a putea face virajul legal. Ăsta a avut viteză mare și probabil nu a fost văzut la timp… Când ai semnalizat stânga cei din spate trebuie să aștepte să faci virajul nu să te depășească iar dacă te depășesc și intră în tine și tu ești de vină pentru că nu te-ai asigurat. Lege proastă…

      • altu fără bmw Răspunde

        Așa este. Dacă potențialul donator de organe circulă cu viteza luminii pe drum tu nu ai cum să fii destul de preventiv chiar dacă încerci din răsputeri și nu ai cum să eviți astfel de situații. E valabil și pe multe drumuri unde se circulă cu mult peste viteza legală și dacă vrei să schimbi direcția de mers că acolo ai treabă te trezești cu un bumm că idiotul atâta știe că e pe drum cu prioritate și dă-i înainte ca boul! Soluția dată prin sentință după mine recompensează pe idioți post mortem și nicidecum nu previne ca să nu s emia întâmple astfel de cazuri. A mai fost unul la început de pandemie tot un motociclist mort care a intrat ca boul în portiera mașinii pe drumul spre Odoreu că și acolo șoferul a tot încercat să vireze pe drum secundar dar mnah s-a trezit cu o motociclist înfipt în mașină pe care apoi salvarea abia l-a reușit să-l culeagă de pe jos, aproape în bucăți. Și vai ce comentarii și articole erau și atunci că vai mamă ce băiat de nota unșpe și de bun era, că vai ce păcat! Că a fost un moment de neatenție sau scăpare etc., etc., etc. Așa că mai premiați-i că poate unii tocmai asta vor. Că atâta le duce mintea. Că se cred nemuritori.

  4. Kuka Răspunde

    Din păcate, cum spune și specimenul din primul post, mulți motocicliști trăiesc senzații tari pe motociclete și se bazează pe ceilalți participanți la trafic să aibă grijă de curul lor căcăcios! Pur și simplu parcă sunt kamikaze cu singura dorință de a muri cât mai spectaculos!

  5. jean Răspunde

    Sentinta dupa 8 ani ,HALAL justitie romana , nota 0 barat, si mai cereti pensii speciale,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.