Ultima actualizare: azi, 12:01

Locale

Ucrainean trimis în judecată la Satu Mare! A consumat alcool în vamă, iar apoi „a făcut-o lată”

Un șofer ucrainean a fost trimis, în această săptămână, în judecată după ce a condus beat și a acroșat o mașină pe strada Careiului din municipiul Carei. După incident, bărbatul și-a continuat drumul, iar șoferul vătămat a fost nevoit să sune la 112.

Potrivit informațiilor PortalSM, incidentul a avut loc în anul 2021, atunci ucraineanul a condus pe strada Careiului un autocamion tractând o semiremorcă. El a acroșat un autoturism cu semiremorca, iar în urma incidentului  acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În timpul audierilor, șoferul a declarat că înainte de a se urca la volan, se afla în pauză în zona vămii Halmeu, unde a consumat o bere de 0,33 ml și aproximativ 150 ml de băutură alcoolică, după care a dormit  timp de aproximativ trei ore. Ulterior, în jurul orei 14:00, a pornit din vamă cu intenția de a părăsi țara.

Aflându-se pe strada Careiului, șoferul ucrainean a acroșat cu semiremorca un alt autoturism, continuându-și drumul. Șoferul din mașina acroșată a sunat la 112 și a anunțat autoritățile despre cele întâmplate.

Șoferul care a sunat la 112 a precizat că tirul era oprit la trecerea pentru pietoni a vrut să intre pe banda a doua de circulație, apoi a tras brusc spre banda întâi, iar cu semiremorca a acroșat, în partea stângă spate, mașina sa. El spune că șoferul și-a continuat drumul, motiv pentru care a fost nevoit să sune la 112.

Cetățeanul ucrainean va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.