Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

FOTOGALERIE. Se instalează semafoare cu buton în Piața Libertății din Satu Mare

Se instalează semafoare cu buton în Piața Libertății din municipiul Satu Mare. Montarea semafoarelor a început în această săptămână, iar ele vor fi prezente la patru treceri de pietoni.

Cele patru semafoare cu buton vor fi amplasate la intersecția străzii Păstrăvului cu Piața Libertății, strada Decebal cu Piața Libertății, precum și la trecerile de pietoni din părțile de sud și sud-est a parcului din Piața Libertății.

Noul sistem va permite ca semafoarele pentru vehicule să funcționeze în mod normal, cu culoarea verde continuu, până când unul dintre butoanele pietonale este acționat. Odată apăsat butonul, trecerea de pietoni corespunzătoare va deveni activă, afișând culoarea verde pentru pietoni și roșu pentru vehicule.

24 comentarii

  1. Luci Răspunde

    Parca era vorba ca nu va fi circulatie auto in piata proaspat amenajata cu piatra cubica. Nu? Asta era ideea, doar de aceea s-a pus piatra cubica si fasii verzi. O parte a acestei interventii devine non-sens ca urmare a reintroducerii circulatiei auto intr-un proiect conceput fara circulatie auto. Unde dam si unde crapa…

    • Zorba Răspunde

      Unde dam si cine primeste? 😂

    • Vasy Răspunde

      Ai ramas putin in urma, pentru ca proiectul a fost schimbat cand au fost inchise strazile si atunci au zis ca totusi sa ramana deschisa circulatiei de autovehicule partea aia de drum.

      • Proiectul Răspunde

        Nu proiectul a fost schimat. Ci rezultatul in situ. Proiectul nu a fost schimbat, materialele si interventia sunt aceleasi, doar ca acolo unde era proiectat cu materiale de pietonala au bagat acum masini si semafoare.

        • dorel Răspunde

          Doar că vezi tu pe ceva care se pretează la circulație ușoară pietonală nu dai drumul peste noapte, din pix la mașini pentru că nu cred că rezistă. Este la mintea cocoșului. În centrul vechi configurația viitoarei circulații care totuși se va permite este la a 4-a variantă de când se lucrează. Eu zic că e cam mult și portțiunea de la Casa albă către str. Cuza va fi superstresat. poate mai rău ca înainte. Și să dai drumul la circulație pe suprafață proiectată pentru pietonală la mine se cheamă inconștiență. Asta va fi ca și pasarela pietonală care nu este gata și deja ruginește la îmbinări. Fiind sudat nu e de joacă copiii!!!! Dar anul acesta sunt alegeri, musai trebuie tăiată panglica că după aia potopul. Iar dacă iar ieșim la vot vedem noi cum mai dregem treaba.

      • Ion Răspunde

        Inseamna ca a fost bine gandit din start

    • dorel Răspunde

      @Luci, pe mine mă miră doar că nu se găsește un specialist al lui pește prăjit care să explice la primarul jurist că pe aleea pietonală din piatră decorativă și montată ca atare nu dai drumul la circulație pentru că în nici 2 săptămâni pietrele alea vor zbura din loc. Că de aia este alee pietonală că așa se și concepe. Așa ceva nu are cum să reziste la trafic intens cum va fi acolo. Dar în municipiul în mișcare în care ne permitem să facem parc într-o fostă cărămidărie și când e aproape gata atunci ne trezim că normal și cum era de anticipat nu se scurg precipitațiile și ne apucăm așa ulterior să încropim un studiu geo ca să salvăm ce se mai poate salva că sunt bani UE, deci pe mine nimic nu mă mai miră. Mă întreb așa în mine care ar fi cuantumul amenzii la un privat care ar ridica un gard pe proprietatea proprie fără AC și studiu geotehnic????? Dar cine suntem noi față de ei? Trist e că la final se va semna recepția ca fiind bun apoi veșnic se va interveni.

      • Mumu Răspunde

        dorel, va fi limitare de viteză la 30 Km/h, la viteza respectivă nu sare nici o pietricică!
        Iar idioților care nu vor respecta limita, le vor zdrăngăni dinții în gură din cauza vibrațiilor!

        • dorel Răspunde

          Degeaba dacă-i montat doar pe un bat de balast cât de cât compactat și dat numai cu colopaciul ăla de cauciuc ca să fie la același nivel. La idioții de care zici tu chiar li se pare ceva grozav că pfoai mamă ce mișto a fost. Numai unu sau doi să treacă așa pe acolo (și crede-mă vor fi bugăt destui de ăștia) și tu nu o să știi cum să le numeri sau să le prinzi din zbor pe cele dislocate. Apoi când vor mai și sparge câte un parbriz, cap sau vitrină apoi va veni reacția celebră, aia care începe cu ăăăăăăăă. Sau mă rog ööööööööö, asta ca să priceapă toți. Nu mai bine ar trebuie prevenit așa ceva dacă tot facem ceva și este lucrare nouă?????? Dar pentru asta ar trebui proiect ca lumea și nu din ăla care se tot modifică din mers. Că ăsta săracul s-a tot modificat. Și pe partea cealaltă pe Ștefan cel Mare tot ptrin proiect trebuiau montate stâlpișori din ăia care coboară pentru riverani și nu mai trebuia miliția locală să păzească ce? Paniemaieș tavariș? Noi în orașul ăsta facem lucrări și ne tot mirăm că are efecte asupra urbei.

  2. McMester Răspunde

    Oare ce-ar fi site-ul asta minunat fara voi comentatori? ..

    • Mekk Elek Răspunde

      Oare ce ar fi cu tine minunate maistru moralist dacă te-ai apuca de lucru? Că vezi că pauza de masă e puțin mai încolo?

      • faszfej Răspunde

        Rade ciob de oala sparta….

        • Mekk Elek Răspunde

          Eu nu râd de nimeni. E o simplă constatare a stării de fapt. Fiecare își dă cu părerea, e dreptul fiecăruia dar unii habar nu au de ce presupune o asmenea lucrare și o asemenea modificare pentru suprafața circulabilă. Una e când faci un trotuar și altceva când faci drum pentru mașini. Nu mă crezi du-te și întreabă un prieten constructor. Ține minte că ți s-a zis de dinainte când de te vei plimba la braț cu cineva pe acolo vei vedea cu ce ușurință se vor disloca pietrele de pavaj. Nici nu trebuie o mașină pentru asta, ajunge un mountain bike mai zdravân cu cauciucuri bune sau ceva puștani să facă skate board pe acolo. Ce crezi de ce se tot distruge groapa lui Gyuszi? Asta ca să nu zici că nu ai fost avertizat din timp. Nu e vorba de ce se face ci de cum se face și mai ales de cum se folosește. No aici avem probleme serioase.

      • @Mekk Elek Răspunde

        ”Daca cainele nu s-ar caca, ar exploda”

        • Mekk Elek Răspunde

          Tu ai o problemă. Recomand să te tratezi. Urgent. Tu nu ai văzut cum crapă pe la noi trotuarele pe care maximum circulă pietoni sau bicicliști? Și acum după ce că s-a proiectat și executat pentru uzură pietonală și velo acum modifici și zici că va fi bine? Obișnuiești să gândești? Sau nu ți se dă voie? Nașpa. Atâta s-a zis că dacă facem ceva atunci să fie făcut bine cap-coadă. Tu care stai numai la coadă nu ai de unde a înțelege asta. Că degeaba se face dacă nu se poate folosi. Vezi stația interurban-intraurbană de autobuze de pe Fabricii. De câți ani stă nefolosit? No zi pe ăsta!

          • Fuck Off

            Desi stiu ca nu merita sa stau de vb cu tine pensionarule dar daca esti asa de nemultumit ce mai cauti pe-aici. Asa vorbesti de parca ai fi stat in Dubai, am fost in SUA si-am vazut destule probleme chiar si in orase mari precum NYC, numai ca tu probabil n-ai nici bani nici viza, plus mori de ciuda UDMR-ului.

          • Mekk Elek

            @Fuck off, nu mor eu de ciuda UDMR. Eu doresc lucruri bine făcut la care să nu se tot revină și să se repare. Crezi că ne permitem asta? Crezi că de lucruri făcute de mântuială avem nevoie? Numai uită-te bine cum arată străzile noi reparate de prin municipiu după o ploaie măruntă. Invariabil peste tot apa de ploaie nu se scurge și băltește. Vorbesc de străzi noi reabilitate. Dar unui orb din naștere nu am cui să explic asta. Eu aș fi cel mai bucuros dacă nu aș avea ce obiecta.

  3. Vizionaru Răspunde

    De aceea au pus semafoare cu buton, mai mult se va sta in trafic la treceri decât se va circula pe piatra cubica! Dar cu tot cu răzgândire și re(a)gândire , Gaborel fiul ploii, inaugurezi odată parcul asta? Sau vrei sa tai panglica in ziua alegerilor! Cu pasarela aia de cacat la fel , hai dracu odată ca Acu e și verde precum chipul udemereului.De pod o sa-l inaugureze noul primar…odată! Autogara e interconectata cu parcul,pasarela și podul de nu e funcțională nici acum?

  4. Vizionaru Răspunde

    Aaaah, am uitat de latrina lui Gyula,acolo ziceai ca in Decembrie e gata, desigur nu ai precizat anul…!Vine primăvara vizionarule de cacat, vrem sa ne plimbam in parc, pe dig, sa se joace copii la groapa, haide dracu de papagal,termina odată ca pana mai ieri ziceai ca totul este in grafic!In care grafic imbecilule, ăla electoral?

  5. Aurel Răspunde

    Eu sunt curios cum se va mai modifica ‘proiectul’ cand in viata reala se vor constata urmarile acestei ultime minunate modificari. Ce misto va fi sa sedem in parcul nou rarit de copaci cu o artera hipercirculata tocmai langa noi, sa inhalam noxe si sa savuram motoarele. Inca o zi de relaxare in orasul verde. Gard de protectie nu se pune? Am incercat si noi sa imitam pietele centrale din vest dar pana la urma tot altceva iese. Greu…

  6. Vrum-vrum Răspunde

    Au taiat copacii ca sa se vada mai bine masinile din centrul parcului. Inca o treaba bine facuta.

  7. Stefan Răspunde

    Cum arata strada Stefan cel Mare in ultima vreme, cam asa va arata si acest tronson. Periodic va trebui ridicat si refacut, cand deja va deveni necirculabil. Asta lasand deoparte zgomotul, poluarea si aglomeratia in ceea ce se vrea a fi zona verde de relaxare in centrul istoric al orasului.

  8. Noname Răspunde

    Ar fi bine sa se monteze și în M17 la trecerea de pietoni care face legătura între cele doua corpuri ale scoli Lucian Blaga.cu program de funcționare pana la ora 16:30 cum e în occident unde sunt scoli și cu tabla de 30km/h.dar la noi se pare ca nu se poate!

    • comentator Răspunde

      @Noname, din păcate poți să pui în țara asta orice tablă vrei că în 90% din cazuri e degeaba. Uită-te numai la pozele cu accidentul de pe Odoreului. Era clar și acolo tablă cu 30 foarte vizibil. În țările din occident pe de-o parte respectul pentru celălalt este infinit mai mare iar la școli nu trebuie zis la poliția locală că vin ei singuri și când e pauză sau când merg copiii acasă polițiștii stau pe la trecerile de pietoni. Peste tot în trafic se vede o lipsă crasă de respect față de semeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.