Ultima actualizare: azi, 21:44

Naţionale

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va fi extrădat în România

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va fi extrădat în România pentru a-și executa pedeapsa de 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

Decizia privind trimiterea lui Cherecheș în România a fost luată miercuri de judecătorii Tribunalului Regional din Munchen, notează romania.europalibera.org.

Fostul primar Cătălin Cherecheș (45 ani) va rămâne în arest, în Germania, până la transferul său în România.

„În urma cooperării polițienești internaționale dintre Poliția Română și structurile de poliție din Germania, precum și a deciziei justiției germane, o escortă a Poliției Române îl va aduce în țară pe bărbatul din Baia Mare, în vederea executării mandatului, la o dată ce va fi stabilită de comun acord, cu partenerii germani”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Pe 24 noiembrie 2023, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv pe Cătălin Cherecheș la închisoare cu executare. Mandatul european de arestare a fost emis pentru că fostul primar din Baia Mare a fugit din țară cu câteva ore înainte de pronunțarea sentinței.

El a fost prins, pe 28 noiembrie 2023, în gara din Ausburg, în sudul Germaniei.

Cătălin Cherecheș a cerut să-și ispășească pedeapsa în Germania și a invocat condițiile dificile din penitenciarele din România.

Pe de altă parte, cum Cătălin Cherecheș a fost lăsat să iasă din țară prezentând actul de identitate al unei rude, la finalul anului trecut, Poliția de Frontieră și-a pierdut conducerea națională, a fost schimbat seful poliției Maramureș și s-a deschis o anchetă la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

De asemenea, merită amintit că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dispus trimiterea în judecată a socrilor lui Cherecheș pentru fapte de corupție, căci ar fi încercat să mituiască ruda unui judecător, pentru a influența decizia în dosarul de corupție al fostului primar.

2 comentarii

  1. Puiu Răspunde

    Numai asa vor avea Baimareni pe cine sa voteze!

  2. Vasy Răspunde

    Apoi 5 ani… cam mult.
    Sunt fapte mult mai grave, dat cu sabie, loviri, amenintari si scapa cu 2-3 ani sau chiar cu nimic ca vezi doamne s-au “impacat” si nu exista plangere impotriva aluia. Ei na…. ata ete, n-ai ce face, ete cum ete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.