Ultima actualizare: azi, 15:48

Locale

FOTO. Adrian Cozma, întâlnire cu sătmărenii din Paris: „Toți au luat cu ei o bucată din România”

Deputatul Adrian Cozma s-a întâlnit cu o parte a diasporei sătmărene în capitala Franței, în cadrul unei reuniuni. Această întâlnire a oferit oportunitatea de a discuta deschis despre trăirile și provocările pe care le întâmpină românii stabiliți în străinătate.

Printre subiectele abordate s-au numărat atașamentul față de tradițiile românești, legătura cu biserica și amintirile dragi din țară. De asemenea, deputatul a subliniat faptul că mulți dintre cei plecați în străinătate păstrează cu drag în inimă bucate din cultura românească.

„Am avut bucuria să mă întâlnesc și reîntâlnesc cu o parte dintre românii care locuiesc în capitala Franței. Un moment emoționant și totodată o bună ocazie de a discuta despre problemele și trăirile pe care le au cei plecați din țară.

M-am bucurat mai ales că pentru că aproape toți au luat cu ei o bucată din România de care nu se despart. Tradițiile noastre, atașamentul față de biserică, dar și amintirile dragi sufletelor lor.
Cei de aici au creat mici comunități care se bazează pe aceleași valori, care vorbesc, gândesc și se îmbracă românește. Chiar dacă majoritatea vin doar în vacanțe în țară, nu au uitat de ce le este drag. Organizează evenimente cu specificul zonelor de unde au plecat și asta arată că sentimentul patriotic și valorile noastre sunt lucrurile care ne leagă. Mulțumesc tuturor pentru buna primire și îi așteptăm acasă. Să vină cât de des pot”, a transmis Adrian Cozma.

14 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Sper ca măcar aici a adus cu el preventiv niște pizza și niște suc. Că de vor veni acasă să aibă la ei merindele pregătite cât așteaptă la Petea.

  2. Vasy Răspunde

    Oare nu ramane acolo? Nuuuu nu ramane ca atunci ramane orasu’ fara un patriot, fara un erou, fara un voinic, un vlajgan…. Sa vina degraba acasa pt ca satmarul si toata Romania are nevoie de el, deja ii simtim lipsa, se asterne praful pe locul liber din parlament si raman ziarele fara stiri.

  3. USR căcat Răspunde

    Atitudinea lui ii de USR.ist. și din Star Partidul ii de căcat. Nu USR PNL sau PSD.

  4. Opincarul Răspunde

    Măi “comentacilor”, dacă se întâlnește cu românii din Franța ziceți că de ce a fost acolo, dacă nu se întâlnește că de ce nu a fost acolo. Adevărul este că dacă îl pui pe Cozma lângă un Govor, cu trecutul lui putred binecunoscut, un Roca cu știința anagramelor, niste Pataki și Kereskenyi care vopsesc, veseli, mâine poimâine tot orașul în verde, plus diverse afaceri subterane…Cozma este de departe cel mai bun.

    • saridon Răspunde

      Când nu faci concret nimic numai bați din gură normal că nu există pericolul să greșești. Cum e ceva frumos se dă la fund până se lămurește treaba. Dacă asta îți trebuie votează-l. Apoi să nu te plângi. Recomand să înveți să călărești că dacă iese va fi disciplină obligatorie. Nu de spectacole sau de prosteală de asta pentru public în ajun de alegeri avem nevoie. Dacă își făcea temele acum nu-l durea capul. E așa de simplu. majoritatea diasporezilor erau ba cu USR și mulți cu PSD. Nu mă crezi, verifică datele de la vot de acum 4 ani. Așa că ….. Asta ca și când dai jăratec la calul tău vai de capul lui că poate-poate mai ține încă o tură. Dar e dreptul său să-și caute fraierii.

  5. Opincarul Răspunde

    Păi da, Govor a făcut multe chestii concrete, nu știu dacă a scăpat de toate dosarele penale. Roca, vai de el, și când face, face de regulă ceva prost, cred că de-aia este păzit pas cu pas de Radu Iancu, care-l și întrece. Kereskenyi vopsește in verde și, din câte am citit in presă, primește donații teren pe la lacul kubic. Pataki mormăie numa el știe ce și îl ajută pe Gabor la ales culoarea verde. Despre ăștia vorbim.

    • c-block Răspunde

      Aici vorbim de deputat. Aaa, tu zici ca nu e lasat? 😀😄🤣😅

    • Vasy Răspunde

      @Opincarul – Aditzo e exemplul perfect de cel care vorbeste mult prost si fara rost si sa nu zic ca se baga cam peste tot asa ca musca si tot la Aditzo putem sa multumim ca nu avem o parcare subterana ca na…. daca omu are apucaturi de la Oar el asa intelege ca o parcare subterana este o “groapa in fata la Dacia”…. asta e perfectul pe care il idolatrizezi, traiasca-ti familia!

  6. Așa e când vorbești fără să gândești? Răspunde

    Este de-a dreptul revoltător că a luat fiecare cu el o parte din țară fără să aibă drept de export! Propun să fie impozitați retroactiv. 🤔😉

  7. 3.14 Răspunde

    Au luat o bucata din Romania in Franta, atasament bisericesc, sentiment patriotic, trairi, provocari, mulți dintre cei plecați în străinătate păstrează cu drag în inimă bucate din cultura românească. Hmmm. No asta cu inima, cu bucatile si cu cultura imi da cu virgula. O seara minunata la toata lumea!

    • comentator Răspunde

      La foarte mulți cam de la generația a doua sau a treia, a copiilor care s-au născut și deja au crescut acolo în altă cultură se va rupe lanțul iubirii foarte curând. Și de cum bătrânii de la care a pornit transhumanța asta existențială nu vor mai fi se va diminua numeric simțitor și revenirea sezonieră a lor așa de Paște sau de Crăciun. Pentru că până la urma urmei vor pune problema că de ce să se mai deranjeze cu drumul că mare lucru nu-i mai așteaptă? Dacă statul român nu face ceva ca să-i atragă înapoi estimez că cel puțin 30-45% dintre ei se vor pierde pentru noi. Cu asta ar trebui să se ocupe deputatul care le știe pe toate. Și acum în afară de o minoritate gălăgioasă care insistă să voteze marea majoritate nici nu mai participă la scrutine românești. Să vedeți cum va scădea cifra când românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie!

      • H&R Răspunde

        Generatia asta noua de acolo nici nu prea mai vorbeste limba romana. Din 2 motive.

        • comentator Răspunde

          Știu. De aia am și scris. Deja acum două decenii apăruseră acasă copiii de 6-7 ani care vorbeau exclusiv limba de acolo și bunicii nu puteau să se înțeleagă cu nepoții de nici o culoare. Am întâlnit deja prin 2000 destule cazuri prin oșenime. Și ne mai dăm unii cu cărămida-n piept?????

  8. 😲😲😲😮😮😮🤔🤔🤔🤔 Răspunde

    Titlul pozei – “Primarul de Certeză și-a vizitat electoral neamurile”. Gata fraților, măcar de Paște nu mai trebe să viniți acasă! Ce fain! Tot e ceva și asta, nu? Poate nu o să fie așa aglomerat cum e de obicei.🙏

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.