Ultima actualizare: azi, 16:03

Naţionale

FOTO. Șeful ANPC avertizează: Pui vopsiți ca să pară mai buni, împănaţi cu sallmonela

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii, afirmă Constantinescu, ne confruntăm cu un ”atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”.

”Există o vorbă care spune că umblii cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, a scris, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.

Acesta afirmă că şi ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu aceste produse.

”Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonela periculoase”, a mai scris Constantinescu.

Acesta anunţă că va transmite în cursul zilei o ”informare către absolut toate instituţiile care pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie”.â

5 comentarii

 1. Vasy Răspunde

  Da ii logic ca-s vopsiti, asa zice de parca a descoperit mare inventie… cam multi ani le-a trebuit si oricum nu se schimba repede nimic.
  Da despre injectare nu sa descoperit inca? No aia mai dureaza, cand platesti “apa chioara” la pret de carne – vad ca aia nu-i bai.

  • 🤔🤔🤔 Răspunde

   Și stai că de nitrații dovediți cancerigeni care se bagă în carne ca să-și păstreze culoarea aia frumoasă roșiatică care se vinde nici nu ai pomenit! Majoritatea acestor mărfuri sunt de proastă calitate și ca să treacă sunt colorate cu vopsea galbenă. Dar de fapt sunt plini de hormoni și de mizerii. De unde știu? Că am dat la câinele meu resturi de la pui din asta cumpărat și a făcut reacție foarte urâtă. Am crezut că are ceva boală de piele, atâtă s-a scărpinat până era plin sânge. Dacă cumpăr (drept rar) carne de pui iau de la Fragedo pe care scrie că e fără hormoni. Și de unde știu că este chiar așa? Mi-am testat pe câine. 90% din ce se vinde în comerț este fake sau semifake.

 2. Ph Răspunde

  Dobitocul acesta este demult în campanie electorală, a văzut cât de bine i-a ieșit lui Piedone. E doar un scandalagiu oportunist, fiți siguri că nu este curios de sănătatea populației, dacă era, lucra împreună cu mai multe autorități (direcții sanitar veterinare, mediu, poliție) propunea legi samd. Face gargară prin media, iar boborul pune botul. Nu avem nevoie de scandalagii, avem nevoie de oameni competenți care să vină ȘI cu soluții, atât pt cumpărători cât și pt producători.

  • True Răspunde

   Corect adevarat

  • comentator Răspunde

   Așa cum era telejustiția pe vremea lui Codruța acum el face teleprotecția consumatorilor. Circ pe pâine. Sincer mi-e milă de subalternii lui că dacă asta produce în afară îmi închipui ce se petrece înăuntru. Refuz să cred că țara are nevoie de astfel de circării ieftine. Că nu duc nicăieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.