Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

FOTO&VIDEO. Primele imagini! Kereskenyi Gabor a deschis porțile din Parcul Central

Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare, a deschis porțile, în această dimineață, în Parcul Central din municipiul Satu Mare. Acesta a prezentat sătmărenilor parcul cu câteva ore înainte de deschiderea oficială, prin intermediul presei.

El a precizat că îi așteaptă pe toți sătmărenii, astăzi, începând cu ora 17.00, în fața hotelului Dacia, acolo unde va avea loc un spectacol pregătit cu ocazia deschiderii Parcului Central.

„Este o zi istorică! Este o zi foarte importantă în orașul nostru. Am ajuns la capătul unui drum destul de lung. Încă din 2016, am spus că modernizarea centrului vechi și crearea de căi pietonale este un pas obligatoriu pentru dezvoltarea orașului nostru […] Așteptăm toți sătmărenii la ora 17,00, la un program artistic pe care l-am organizat cu prilejul deschiderii Parcului Central. ”, a declarat Kereskenyi Gabor la fața locului.

Lucrările din Centrul Vechi al municipiului Satu Mare au fost finalizate, iar începând de astăzi, noua zonă centrală complet reabilitată se deschide oficial. Marți, de dimineață până spre seară, au avut loc pregătiri intense și curățenie generală pentru marea deschidere de astăzi.

Transmisiune LIVE PortalSM:

GALERIE FOTO:

 

 

 

28 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Inca nici nu s-a deschis oficial, deja duce domnul cu pantalonii “NIKE” cainii la pisat pe gazonul nou.

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Am spus și acum un an, că în zona statuii nu e nici țipenie de umbră. Cine va circula sau staționa pe acolo vara se va coace la propriu. Iar verdeața aia de design crescut pe șpalier necesită cunoștință serioasă pentru a o tunde pentru că dacă nu este întreținută ajunge un an și nu se va recunoaște. E o problemă serioasă în tot orașul cu spațiile verzi refăcute. Sunt tăiate vechii copaci că cică sunt bătrâni și se plantează varii tufe în locul lor din care dacă 40-50% se prind e mult. Cine nu mă crede să facă o vizită pe str. Zimbrului și să numere ce a rămas după doar un an. Că nimeni nu se îngrijește de ei după plantare. Aici măcar ici-colo se văd și ceva sisteme de irigare deci au șanse mai mari. Adică câteodată impresia este că se cheltuie ca să se cheltuie și nu pentru a face ceva durabil. Și nu înțeleg care este logica să tai un tei care după câțiva ani face umbră și să plantezi în loc păducel ornamental care prin definiție mai mare de max. 2 m nu va crește că e tufă ori arbust. În alt loc neirigat s-au tăiat un tei și doi de catalpa și în loc s-au plantat 4 din astea. După 3 ani există una bucată tufă amărâtă de 1 m. Dar avea țidulă pe ea că a costat 65 RON bucata! Cam așa se fac spațiile verzi la noi?

    • S Răspunde

      Esti foarte desteapta. O intrebare pentru tine. Pe strada Zimbrului, poti planta tei sub liniile electrice si peste conducta de gaze? Astept explicatiile tale.

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Nu erau tei dar erau copaci sănătoși. Ești foarte deștept. Apoi spune-mi dacă ești așa okos de ce nici 30% nu s-a prins? Apoi cablurile demult ar trebui băgate în pământ, asta știi okoska???? Așa cum au fost copaci înainte și acum se putea pune. Ce a avut țeava de gaz 50 de ani care oricum nu e magistrală ci țeva de la care se branșează casele și e pozată la minim 1 m adâncime? Așa înseamnă că nicăieri în oraș nu poți pune copaci okoșule! Spune drept doare când gândești? Și mai explică-mi legat de strada Zimbrului de ce a trebuit adus pământul pentru spații verzi tocmai din Ungaria? Pământ sub orice critică, ceva nisip fin maroniu, că la noi așa numai pe la Sanislău am văzut. Și mare lucru nu crește pe ea nici acolo că nu are cum! Sau asta a fost șefu proiectul????

  3. Ion Răspunde

    Dar statia pentru Ambulanta unde este? Nu de alta, dar vara cand lumea va face insolatie cu atata umbra in jur, ar fi nevoie de personal calificat in zona.

    • Vasy Răspunde

      Bine amu’ si tu cu spitalul dupa tine. Stai ca infrunzezc copacii, la anu’ o sa fie si mai mari iar atunci o sa zici ca-i umbra tare multa si vin ciorile ca in celalalt parc.

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Mai vorbim vara. Așa cum anul trecut s-a inaugurat parcul de la Cubic cu umbră zero și parcul plin de căpușe. Am zis că mă plimb cu cățelul pe acolo (ciobănesc german nu parodie de bichon sau altceva) că doar s-a făcut loc expres pentru ei și acasă am observat căpușele pe ea. Nici nu voi mai trece pe acolo. Nu de alta dar m-a costat și intervenția la medic. Dar cui să spui că unii vor să fie orbi și surzi.

  4. Vasy Răspunde

    Dic hei, arata bine, zica cine ce-o vrea!

  5. Liliana Lupașcu Răspunde

    Vad că lumea are un gust amar , că un primar maghiar in 2 mandate a făcut cat alți n-a putut nici în 40 ani. Bravo Gaborică…… De la mine ai un vot sigur…. Felicitări!!!!

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Și eu l-am votat dar nu-mi convine aceste lucrări făcute așa numai pentru a le face. Unele lucrări recepționate prin oraș lasă mult de dorit la calitatea lucrării și totuși sunt recepționate. Eu consider că tocmai pentru că stăm cum stăm nu ne permitem să facem astfel de lucrări pentru că veșnic va trebui să revenim să tot reparăm ce nu s-a făcut bine de la început. Eu vreau lucrări de calitate. Tu nu? Nu de alta dar sunt foarte mulți bani cheltuiți. Și lasă povestea că să avem răbdare. Acum doi ani s-a intervenit pe groapa lui Gyuszi că acum gata l-am reparat și uite că nu-i așa. Atunci s-au cheltuit 500000 de euro acum peste 1 milion! Se adună. Iar în curând aceste fonduri se vor termina peste câțiva ani și va trebui să ne descurcăm pe cont propiu. Asta știai? Și ce vom face când ne vor năpădi la propiu o grămadă de lucrări care vor trebui re-re-re-refăcute? Și din ce? La asta să te gândești. Da, primarul a făcut multe dar se putea mult, mult mai bine.

    • Nha Răspunde

      Daca este mai bine decat cu ani in urma, este, dar cu atata banet pe piata era si culmea sa nu se faca ceva. Ar fi bine sa fie si calitate, nu numai cantitate. Si chinezii au construit orase intregi – nelocuite si autostrazi – necirculate, dar au facut. Ura! Personal as dorii o perdea forestiera in jurul Satmarului, un pod simplu ca cel de la Potau in zona Bercu Rosu-Paulesti si mai multa verdeata in parcul asta ca tare-i transparent. 😂

  6. Un cetatean Răspunde

    Daca aceasta zona reabilitata va ajunge ca si str Alecu Russo ,reabilitata acum 4 ani si care nu a fost maturata si intretinuta de atunci , e jale cu Primaria, pentru ca cei de la Florisal paseaza responsabilitatea la Primarie cand sunt intrebati de ce matura numai zona veche asfaltata de pe str Alecu Russo aprox. pana la nr.22. Probabil Primaria se multumeste si se lauda cu faptul ca a reabilitat str Alecu Russo,dar nu se gandeste ca ar trebui (ca un bun gospodar)sa o si intretina, intretinere care ar fi fost mult mai usoara daca se incepea atunci cand a fost finalizata reabilitarea, lucru pe care probabil o vor taxa la vot si cetatenii din zona,rudele si prietenii acestora, pe langa majorarea taxelor locale care au fost promise ca nu se vor majora in 2024, si care , deja se aude ca vor fi majorate si in 2025.

  7. comentator Răspunde

    @Un cetatean, ți-am mai răspuns parcă săptămâna trecută. Probabil/sigur întreținerea spațiilor verzi și a domeniului public în zonă e stabilit pe lungime și pe metru pătrat și e sub contract cu Florisal sau cu un SRL, că sunt câteva care oerează prin oraș. Probabil contractul s-a încheiat înainte de modernizare. Acum dacă ei intervin fac pe banii lor că primăria nu decontează nici o lucrare făcută în zonele noi reabilitate. Mai mult ca sigur când se vor încheia noile contract pe întreținere domeniu public atunci se vor mări și suprafețele. Pentru că nimeni nu e fraier să respingă ideea să câștige mai mulți bani publici. Dar corect ar fi ca asta să se spună la oamenii de acolo. Taxele sigur se vor mări și mai mult ca sigur substanțial la anul. Nu sunt bani și armata tăietorilor de frunze numai crește. Vorbim de digitalizare dar dosarul cu șină tot a rămas Dumnezeu.

  8. Un cetatean Răspunde

    Cred ca 4 ani ar fi fost mai mult decat suficienti sa faca un update la contract si sa includa si partea reabilitata a strazii Alecu Russo, daca se vroia, daca mergem pe varianta dvs. ‘comentator’ , iar catatenii de pe str. Alecu Russo sunt la fel de buni platitori de taxe Primariei ca si cei la care se matura strada periodic, sau nu ? Atunci de ce se face discriminare? Totusi pe ce perioada se face un asemenea contract , daca asta ar fi motivul. E greu de crezut ca nu poti rezova un act aditional in 4 ani si e greu de suportat pentru contribuabil. Ne vedem la vot.

    • comentator Răspunde

      Eu nu am spus că nu ai dreptate ci doar am încercat să-mi exprim părerea și probabilitatea cam ce s-a putut întâmpla. În rest la cei de la spații verzi muncitorii ăia acolo mătură unde le zice șeful de echipă. Știi și tu prea bine. la mine de exemplu tot ce este pe asflat bagă intenționat pe spațiu verde printre iarbă. Apoi vine cu coasa și stai să vezi cum zboatră toată mizeria adunată tocmai de ei! Adică măîturatul la ei este că mută gunoiul lateral și atât. Decâțt așa atunci mai bine mă lipsesc de ei. Dealtfel prin prezenta te informez că în schimb deja au tuns iarba săptămâna trecută. Mă tot gândesc ce franțul au putut tunde. Dar acum doi ani au tuns în noiembrie prin zăpadă. Aici e și vina primăriei că nu urmărește ce fac efectiv. Ce se face la capitolul întreținere domeniu public în oraș este bătaie de joc. De toaletarea copacilor nici măcar nu mai amintesc că acolo zici că este exploatare forestieră.

  9. Ter cica Răspunde

    La vară se vasta în par doar noapte, ziua parcul va concura cu Sahara. Comentați….

  10. Mircea Govor ( groparul jud. SM) Răspunde

    Foarte frumos. Cine se gândea acum 10 ani că SM va ajunge la un nivel așa ridicat?

  11. Dan Răspunde

    Da capacele de canalizare de pe odoreului,ca anu trecut le-au facut de 4 ori si tot mai rele sunt,pe banii cui sau facut,cine receptioneaza lucralie astea ar trebuii sa plateasca din banii lui.Probabil ca pe acolo nu umbla domnul Primar.

  12. Anonimă Răspunde

    La vară nu se va putea sta, va fi pârjol. E plictisitor și pustiu, dacă tot vroiați să modernizați trebuia să luați exemplu de la alte orașe din Europa sau chiar din țară, de ce nu. În plus, în doi ani poate și mai puțin se va duce pavajul, va trebui reparat. Așa cum ziceau și alții mai înainte… și la groapa lui Gyuszi repară an de an. Deja s-au făcut reparații la pavajul de pe dig pus anul trecut. Dacă tot faceți ceva, măcar faceți de calitate. Și de ce dumnezeu nu se pot pune niște copaci ca lumea? Ne-am săturat de scândurile de pomișori care abia abia cresc puțin, nu țin umbră, n-au nici un folos. V-ați tâmpit cu toții?

    • Aaa Răspunde

      De-aia s-au pus sezlonguri sa stati la plaja, si cand va coaceti intrati o tzara la buda publica sa va racoriti!

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Stai lejer că așa e și în arcul Cubic că mori dacă vrei să stai acolo vara. Ca să nu mai povestesc că e plină de căpușe iarba. De două ori am pățit cu câinele că am zis că mă duc acolo că doar acolo este spațiu de plimbat câini expres făcut, nu? Jur că veci nu mai merg acolo. Nu de alta dar cine îmi plătește cele două intervenții la medicul veterinar? Și nu ar trebui făcut ceva? Că pe acolo se plimbă și copiii mici. Interesează asta pe cineva sau numai tăiatul cu pompă a panglicii contează???? În parantează la Cubic ar trebui permanent un paznic și ceva patrulă din când în când de la miliția locală. Că doar se știe cine locuiesc prin apropiere, nu?

  13. Calin Culcean Răspunde

    Felicitări!

  14. danciu viorel Răspunde

    Felicitări pt conducerea orașului. Mult succes mai departe.

  15. Mihaita Piticu' Răspunde

    Fain, frumos dar cam putini arbori. La vara o sa fie 50 C in parc.

  16. 👍 Răspunde

    ….si mall-ul Nepi urma sa dea faliment conform comentariilor de pe portalsm de pe vremea cand era in constructie.

  17. remus pap Răspunde

    Felicitari si mult succes mai departe la alegeri !!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.