Ultima actualizare: azi, 18:50

Locale

FOTO. Razie de amploare a Poliţiei Rutiere azi noapte în Satu Mare. Peste 500 de testări

Razie de amploare a Poliţiei Rutiere azi noapte în Satu Mare. În noaptea de 9/10 martie a.c., în intervalul orar 20.00-04.00, polițiștii sătmăreni au acționat în scop preventiv, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii organizate au fost angrenați peste 50 de polițiști care dețin aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, pentru depistarea conducătorilor care încalcă regulile de circulație, polițiștii au acționat cu dispozitivele radar aflate în dotare, cu aparatele etilotest, precum și cu aparatele Drug Test, fiind efectuate peste 500 de testări.

Pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, polițiștii au aplicat 147 de sancțiuni contravenționale, din care 64 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, a fost luată măsura complementară de reținere a 10 permise de conducere, din care 8 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului și 2 pentru viteză excesivă.

De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, din care 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și 2 pentru conducerea sub influența alcoolului.

Acțiunile polițiștilor sătmăreni vor fi desfășurate și în viitor, cu accent pe cele două paliere: disciplina în trafic și descurajarea fenomenului infracțional.

2 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    E tare logica asta ca din 6 infractiuni au fost 3 drogati si 2 betzivi – dar celalalt??? Ce a facut celalalt? Sau a fost cineva cu pile, un prieten, nepot etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.