Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Telescaun blocat pe pârtie, la Luna Șes. Intervenția ISU și Salvamont într-un amplu exercițiu

Un exercițiu amplu al ISU Satu Mare în colaborare c Serviciul Public Salvamont a avut loc, ieri, pe pârtia de la Luna Șes. Exercițiul a avut scenariul următor: oprirea accidentală a instalației de telescaun cu cinci persoane rămase blocate la înălțime, pe pârtia Luna Ses, din localitatea Negrești-Oaș, transmite ISU Satu Mare.

Exercițiul a fost organizat de către Secția de Pompieri Negrești-Oaș, în colaborare cu Serviciul Public Salvamont Satu Mare, la exercițiu luând parte și alpiniștii din Cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, comanda subunităților și a inspectoratului.
Scopul exercitiului a fost:

  • Mobilizarea structurilor operaționale și de conducere în vederea facilitării modului de operare a unor astfel de situații de urgență.
  • Verificarea cooperării, a fluxului operațional și a intervenției între Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare și echipajele Serviciului Public Salvamont Satu Mare.
  • Fondarea și stabilirea căilor de perfecționare a acestor posibile situații de urgență.

ISU Satu Mare precizează că astfel de exerciții vor avea loc periodic pentru pregătirea și antrenarea forțelor implicate în gestionarea diferitelor tipuri de situații de urgență.

Un comentariu

  1. Varu Răspunde

    Dacă ar exista o situație reală v-ați caca pe voie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.