Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

FOTO. Un nou pod peste Someș aproape de finalizare. Va lega Țara Codrului de Țara Oașului

Un nou pod peste râul Someș este aproape de finalizare. Noua construcție va face legătura între Țara Codrului și Țara Oașului.

,,Construcția noului pod peste râul Someș, din zona Potău – Cărășeu, este gata în proporție de 95%”, anunță reprezentanții Primăriei Medieșu Aurit. Odată finalizat, podul va face legătura între Țara Codrului și Țara Oașului, nefiind necesară efectuarea unui ocol de zeci de kilometri.

Podul are două benzi de circulație, având un gabarit de 9,80 m între parapete în care se încadrează lățimea carosabilă de 7,80 m și un trotuar de 2,0 m. Are structură din beton precomprimat, grinzi simplu rezemate pe patru deschideri, rezultând o lungime totală a suprastructurii de 121,50 m si o lungime totala a podului de 131,30m.

6 comentarii

  1. Jane Răspunde

    Na amu ! Iar aveti ce multumi lui Adi Cosma! Ca doara stit cu-i pute-ti multumi nu? Numai Adi Cosma ce mai face prin judet, aici un petic de asfalt ,acolo un pod.Sigur ca nu are timp sa scada pretul la combustibilii! Mancalar mama de harnic cei ! Sper sa ia niste voturi ,macar din familie!

  2. 🤔 Răspunde

    Pod peste același râu Someș construit în nici 2 ani la Cărășeu, dar la Satu Mare nu ajung nici 5-6! De banii cu care s-a făcut ăsta din 17- ștrand poate mai bine făceau 2-3 ca cel de la Carașeu-Potău.

    • 🤔🤔 Răspunde

      Totul din cauza solutiei tehnice extravagante, aia tip hobanata. Facem pod peste Somes ca peste Rin la Rotterdam in mediu mlastinos, instabil. Vezi si la celalalt pod la Galati-Tulcea ca degeaba e predat ca sunt probleme. Daca era un tip de pod simplu dar rezistent cum e si la varianta noi demult puteam circula pe acolo. Dar nu ca noi (unii) vrem mai cu motz! Si mai scump cu vreo 25-30%! Nu conteaza are tara banii ca nu-s ai nostri! 😢

  3. Cristian Sasu Răspunde

    Felicitări doamnei primar Aurelia Fedorca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.