Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Parcul Central, noua bijuterie a Sătmarului, va fi întreținut în permanență de Florisal

Noua bijuterie a municipiului Satu Mare, Parcul Central, va fi întreținut în permanență, 24 de ore din 24, de către echipele Florisal. Spațiul verde va fi întreținut cu ajutorul a două cositoare mecanizate, iar aleile vor fi curățate cu un utilaj mecanic de măturat, care va deservi și Centrul Nou. De asemenea, gazonul va fi cosit cel puțin o dată pe săptămână și de patru ori pe lună.

Totodată, este important de precizat că două angajate ale Florisal se vor ocupa în permanență de tot ce înseamnă flori în Parcul Central. Mai mult, un inginer horticultor va supraveghea în permanență toate aceste lucrări, astfel încât zona să își mențină farmecul.

Piața Libertății modernă și redată pietonilor

Lucrările de modernizare a Pieței Libertății din municipiul Satu Mare au început la sfârșitul anului 2022, iar acum sătmărenii se pot bucura, în sfârșit, de un centru civic modern. În cadrul proiectului de modernizare au fost înlocuite rețelele electrice vechi, s-au montat stâlpi de iluminat LED și s-au refăcut fântânile. Astfel, Piața Libertății a devenit un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, culoar pentru transportul public în comun și spații verzi.

„Am ajuns la capătul unui drum destul de lung. Încă din 2016 am spus că modernizarea Centrului Vechi și crearea de căi pietonale este un pas obligatoriu pentru dezvoltarea orașului nostru. (…) În 2020 am câștigat proiectul în valoare de aproximativ 5,5 milioane de euro. Am organizat licitația, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în noiembrie 2022. (…) Trebuie să le mulțumesc sătmărenilor că au avut răbdare și ne-au susținut în tot acest demers. Am primit deja foarte multe mesaje, iar oamenii se bucură că, în sfârșit, vor avea un centru civic de care pot să fie mândri”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Imagini de la evenimentul de redeschidere a Centrului Vechi:


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    E clar atunci, rămâne cum am stabilit. Mai rămâne să vedem cum va fi treaba aia cu 24/24 că asta va fi puțin mai greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.