Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

FOTO/VIDEO. Sărbătoare la Satu Mare. Defilare cu husari și fanfară, de Ziua Maghiarilor

Sărbătoare la Satu Mare. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost sărbătorită, vineri după-masă, 15 martie, în municipiul Satu Mare, în cadrul unui amplu eveniment ce a debutat la ora 16.30, în centrul orașului.

Evenimentul dedicat maghiarilor de pretutindeni, la care au participat mii de sătmăreni, a debutat, vineri, 15 martie, de la ora 16.30, în fața Ceasului Electric, acolo unde au avut loc depuneri de coroane la Placa Memorială Petőfi Sandor.

După depunerile de coroane a început o procesiune impresionantă cu fanfară și husari pe strada Ștefan cel Mare, până în Piața Eroii Revoluției, acolo unde oamenii s-au adunat în jurul statuii lui Petőfi Sándor.

Primarul Gábor Kerskényi, alături de Csaba Pataki și Szilárd Németh, vicepreședinte al FIDESZ au depus coroane la statuia lui Petofi și au susținut discursuri cu ocazia zilei de 15 martie.

20 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Govor sper ca ai participat și tu !!!!

  2. Danciu Ioan Viorel Răspunde

    La multi ani !!!!!!!!!!

  3. Bred Pici Răspunde

    Au fost si multi romani sa vada sarbatoarea.Am fost si eu cu cativa prieteni,o fost fain.

  4. Kuka Răspunde

    La mulți ani tuturor concetățenilor noștri de naționalitate maghiară!
    Bravo lor că își respectă înaintașii!

    Rușine instituției prefectului județului Satu Mare că de 1 Decembrie nu sunt în stare să organizeze un asemenea eveniment!

  5. Ciuciu Răspunde

    La Multi Ani!
    Da unde-i Adi ma? Adi cu calu. Nu-l vad nicaieri.

  6. Chirița Răspunde

    Au pus coroană pe placa memorială… s-au riscat și noroc ca nu le-a căzut în căpățână o bucată din clădirea pe care e montată acea placa. Măcar în amintirea celui menționat pe acea placa ar trebui un mic efort din partea acestor huszari pentru a repara acoperișul și fațada acestei clădiri. Vai de steaua lor de sărbătoriți.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Este treaba proprietarului imobilului. Sau la tine vine vecinul si scoate bani din buzunarul propriu ca sa-ti repare usa? Si acum mai ramane sa se afle cine este proprietarul. Ca daca este roman se pune problema poate si de rea vointa. Dar asa cum spui este o cladire emblematica si merita un tratament mai bun. Degeaba reabiliteaza parcul din centrul vechi primaria daca mai multe cladiri stau sa ne cada pe cap. Este asta, este langa hotelul Aurora acolo unde este covrigaria, nici Casa alba nu arata bine.

  7. Norick Răspunde

    Normal că nu arată bine…. asta e și scopul să se degradeze cât mai mult și să puna mana cu japca pe bani mărunți să se facă proprietari acești mafioți care ne conduc la ora actuală orașul!!!

    • Norick Răspunde

      Da’ ún alt nickname nu ai gasit hombre?? Manca-te-ar jaru’…😉😛😲

      • comentator Răspunde

        Tradițional. Decât să-și obosească singurul neuron rămas mai bine fură. De fapt nu fură. Își însușește la modul cel mai nesimțit posbil. Ceușescu ar fi mândru dacă ar vedea ce bine i-a ieșit proiectul cu #omul-de-tip-nou. Peste tot dai de ei! 🤔🥴😵😢

        • Norick Răspunde

          Mare dreptate , sper totusi ca este impotent…😛😉
          Doamne feri sa inmulteasca ..🤣🤣

          • comentator

            @Norick, cei ca și el sunt în stare să se procreeze și cu vaca ori capra. Depinde ce are disponibil pe acasă prin arătură. Sau la vecin. Mai știi?😱🤪😂

  8. Satmarean Răspunde

    Cine organizeaza manifestarea ?

  9. Chifor Sorin Răspunde

    La multi ani tuturor. !!!!!

  10. vadimT Răspunde

    Multumim tuturor ca s-a terminat fara evenimente deosebite. Stiu ca multi politicieni au asteptat un scandal, sa mai fure niste voturi de la altii. Dar in Satu ´Mare vrem liniste si pace!!!!!! Se poate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.